четвер, 29 жовтня 2009 р.

СКАНДАЛ. Щеплення від свинячого грипу вбило в 2 рази більше людей, ніж сам грип

Свинячий грип
У Швеції почалося розслідування небезпечних побічних наслідків від вакцинації проти вірусу свинячого грипу pandemic A/H1N1 після того, як після щеплення у п'ятницю померли ще двоє людей. Всього в результаті вакцинації в Швеції вже померли чотири особи, пише портал The Local. Від самого вірусу в той же час померли лише двоє людей.

Про дві смерті інформацію в п'ятницю опублікував шведський департамент контролю за продукцією у сфері охорони здоров'я Läkemedelsverket. Останніми жертвами стали дві старі жінки. 74-річна жінка з Solleftea на півночі країни померла через чотири дні після вакцинації. Жінці було зроблене щеплення, тому що вона була включена в групу ризику у зв'язку хворобою серця і легенів. Ще однією жертвою стала 90-річна жінка.

«Необхідно серйозно поставитися до того, що трапилося, і розслідувати, що саме відбулося», сказав лікар Markus Kallionen в заяві для преси керівництва повіту Västenorrland, в який територіально входить Solleftea.

Läkemedelsverket вже розслідує причини смерті двох раніше щеплених людей, які також входили до групи ризику. Ними є п'ятидесятирічний чоловік з серйозним захворюванням серця і жінка з гострим захворюванням м'язів.

«Потрібно сказати, що вони обидва страждали від серйозних захворювань», сказала Gunilla Sjölin Forslund з Läkemedelsverket. В одного з них міг бути рак. «Досі не знаємо, чи пов'язані їхні смерті з вакцинацією», додала Forslund.

У Швеції тотальна вакцинація почалася 12 жовтня. Прищеплені повинні бути від 50 до 70 відсотків населення, а у разі потреби і 80 відсотків. У п'яти випадках була виявлена гостра алергічна реакція. У двохсот осіб виявилися побічні явища, такі як біль в руці, в яку було зроблено щеплення, біль в суглобах. Минулого тижня в країні був зареєстрована рекордна кількість хворих, що склало 198 осіб. Тижнем раніше їх було лише 93.

У Швеції вже було зареєстровано 17778 випадків захворювання в людей і лише два випадка із смертельним результатом, повідомляє AFP.

Швеція купила вакцину Pandemrix від британського фармацевтичного гіганта GlaxoSmithKline на 100 мільйонів ЄВРО. На думку фахівців, проблемою цієї вакцини є те, що вона в собі містить ртуть і сквалеон, з якими пов'язується синдром війни в Затоці, тому що вони використовувалися в армійських вакцинах проти сибірської виразки, повідомляє портал clareswinney.wordpress.com.

Ртуть же ж є складовою частиною антисептичного засобу thimerosal. При застосуванні сквалеону існує ризик, що він може викликати автоімунну реакцію, тому що речовина є звичайною складовою частиною тканини. Виробляється зокрема, в оболонках нервових волокон і в стінках кровоносних судин.

Тим часом майже половина медиків Швеції, які входить у т.з. «групу ризику» захворювання свинячим грипом відмовилися від щеплень, побоюючись побічних ефектів.


Джерело: КЦ


.

У Китаї створена держкомпанія, яка скуповуватиме землі в Росії

Сталін і Мао
Керівники крупних російських агропромислових холдингів зачастили до Китаю. За інформацією російського видання «Аргументи», там йдуть напружені переговори: китайці шукають російських партнерів, які забезпечать їм можливість скуповувати сотні тисяч гектарів землі в Росії.

Повідомляється, що найближчим часом масштабну скупівлю російських земель почне крупна китайська державна компанія.

Коментатори не сумніваються, що це обов'язково відбудеться. Китай дуже стурбований своєю продовольчою безпекою, тому Пекін створює зараз гігантський держфонд, в який спершу закачають 8 млрд. юанів (1 млрд. доларів).

Офіційно оголошено, що всі кошти, до останнього юаня, призначені для «інвестицій в сільськогосподарське виробництво… на території країн СНД».

Очевидно, китайський мільярд прямим ходом піде на скупівлю землі в Хабаровському краї і на півдні Сибіру. Передбачається, що китайський держфонд обере наступну тактику: спочатку він братиме крупні ділянки — не менше тисячі гектарів — в тривалу оренду, а потім намагатиметься її викупити.

Вкажемо в зв'язку з цим, що російська влада вкрай неохоче визнає той факт, що мільйони китайців вже влаштувалися в східних регіонах Росії.Нагадаємо також, що в пресі пройшла інформація про те, що влада Примор'я готує операцію з Пекіном по «здачу в оренду» китайцям Владивостока.


Джерело: КЦ


.

середу, 28 жовтня 2009 р.

ЮНЕСКО: Софія і Лавра під загрозою зруйнування

Св. Софія Київська
Нещодавно до Києва приїжджали експерти ЮНЕСКО. Відвідали Софію і Лавру та ледь не впали в кому, оглянувши ці так звані «найбільші українські святині», які занесені до Списку всесвітньої культурної спадщини.

Візит фахівців міжнародної організації завершився коротким попередженням: якщо держава не змінить свого ставлення до обох пам`яток, «ЮНЕСКО розгляне питання про переведення їх до Списку об`єктів всесвітньої спадщини, які перебувають у небезпеці». А вже якщо до цього дійде, то Україна засвітиться в компанії з Непалом, Єменом, Афганістаном та Гондурасом – країнами, де історичні об`єкти світового культурного значення також шанувати не прийнято.

Власне, що ж так засмутило експертів під час візиту до Києва?
Відвідавши Софію, вони побачили новий житловий масив, який постав на охоронних землях тисячолітньої пам`ятки. Більше того, представникам ЮНЕСКО сповістили, що найближчим часом біля монастиря має розгорнутися новий фронт будівельних робіт. Тому що у Києві невпинно збільшується кількість людей, які бажають спати, їсти, прасувати, одягатись, роздягатись, робити масаж, фарбувати волосся, смажити картоплю і чистити зуби з виглядом на цей об’єкт світової культурної спадщини.

Заради вигляду на пам’ятку ігнорують всі закони

Задовольняючи такі благородні бажання vip-громадян столиці, київська влада безперешкодно дозволяє оббудовувати тисячолітню Софію спорудами найрізноманітнішого призначення, у котрих представники вищеозначеного бомонду можуть собі дозволити все: від видалення прищика в салоні краси до сьорбання борщу в шикарному помешканні. Головне, що все це з виглядом на древню Софію. І до лампади, що все це за рахунок буферних (охоронних) зон тисячолітнього монастиря, де, згідно з законами – українських та міжнародних – заборонено будь-яке будівництво, оскільки воно може спричинити фізичне руйнування пам’ятки і спотворити історичний ландшафт.

Тож на закон плюнули, новобудов намурували (найближча на відстані 15 метрів) і що в результаті? Нічого несподіваного – свята обитель пішла тріщинами. Найбільші утворилися у стінах колишньої монастирської бурси. Численні тріщини на висоту стін помережили весь мур довкола пам’ятки. Але найгірша ситуація з дзвіницею: вона може завалитися в будь-який момент, бо до її фундаментів добираються підземні води. Упродовж останніх кількох років вода піднялася на 1м 35 см. Коли вона просочиться ще на стільки ж, ґрунт під дзвіницею замокне, просяде і 76-метровій вежі настане кінець.

До речі, нещодавні відкриття науковців дозволили встановити точну дату побудови Софії – 1011 рік. Тож за два роки Україна і вся Східна Європа мала б урочисто відзначати тисячоліття найдавнішого на своїх теренах християнського храму. Але з огляду на реалії, не варто загадувати наскільки піднесеним буде цей ювілей.

Лавру руйнують лаврські монахи

Стан другого київського об’єкту зі Списку ЮНЕСКО – Києво-Печерської Лаври – ще прикріший. Найбільшого руйнування за останні роки зазнала та частина монастиря, де від 1988-го року почали господарювати ченці. Вочевидь, сімдесят років панування пролетарської культури далися взнаки всім і новим господарям Печерської обителі також. Бо просто-таки з комуністичним ентузіазмом церковна братія розгорнула фронт змін і будівельних робіт на території тисячолітнього монастиря.

Почали з замальовування автентичних барокових розписів і ліквідації «як нєблаголєпної» давньої підлоги у храмах, далі на свій хлопський розум перебудували близько двох десятків старовинних будівель, а насамкінець ще з десяток пам’яток просто знесли і намурували нових апартаментів загальною площею понад 15 тисяч метрів.

До слова, всі ці діяння здійснюються за кошти з державного бюджету, які церковникам пробиває Державне управління охорони культурної спадщини – це та структура, яка насправді покликана кістьми лягати на захист кожної автентичної цеглини цього унікального архітектурного ансамблю…

Тож в результаті спільних зусиль церковників і державників монастирська частина Лаври заблищала, як нова копійка. І негайно девальвувала. Оскільки новоявлені хороми, збудовані відповідно до естетичних смаків отців Павла чи Василія, не представляють ні історичної, ні мистецької цінності та ще й капітально псують архітектурний лик древнього монастиря.
Але це ще півбіди. Найгірше, що безпардонне будівництво катастрофічно підняло рівень підземних вод, які почали активно руйнувати фундаменти древньої забудови. У зв’язку з цим в Інституті геології Національної Академії Наук попереджають, що таке ґаздування рано чи пізно спричинить серйозні зсуви ґрунту, від яких Лавра може просто «з’їхати» вниз по пагорбах.

Інвестор – це святе?

Тим не менше, ці прогнози нікого не бентежать і не зупиняють, бо, як кажуть у Київраді, є багатий інвестор і він бажає вкладати кошти у будівництво і лише за умови, що це буде «з виглядом на Лавру». І відтак міська влада не бачить сенсу припиняти успішні торги охоронними землями заповідника під забудову, а пам’яткоохоронні служби – освячувати дії влади пачками дозвільних документів. При цьому ті й інші побожно запевняють, що інвестори – це святі, яким гріх відмовляти і на яких треба молитися всією громадою. От за таких сприятливих умов новоявлені печерські святі нагнали в найпрестижніший район столиці достобіса екскаваторів і розпочали будівельні роботи на доброму десятку майданчиків навколо Національного історико-культурного заповідника Києво-Печерська Лавра.

Котловани вже копають і ще планують копати на відстані від 50-ти до 700-от метрів до пам’ятки світової культурної спадщини. Тож немає сумніву, що за кілька років знаменитий силует київських гір і його головну домінанту – Лавру – «облагородять» кільканадцять висотних монстрів, які на сайтах міськради іменують «новими неординарними об’єктами». З огляду на все це Україні треба:

· по-перше, припинити займатися самообманом та раз і назавжди зав’язати з просторікуваннями на тему «Київ – європейська столиця»;

· по-друге, зізнатися всьому цивілізованому світу у своєму повному здичавінні та проголосити Ємен, Непал та Гондурас головними стратегічними партнерами;

· і вже тоді спокійно вичікувати, чи довго дві святині, які впродовж тисячоліття витримували грабунки і навали чужих, стоятимуть в облозі зажерливості та невігластва своїх?
.

вівторок, 27 жовтня 2009 р.

Бісівське кодло: Росія розпочне кампанію з поліпшення іміджу Сталіна в Європі

Кацапський виродок

Росія замовила проведення двох масштабних піар-кампаній у Європі, щоб покращити свій імідж на світовій арені та позитивно зобразити образ Сталіна.

Росія проведе у Європі кампанію з покращення іміджу країни та Сталіна.

Про це повідомили джерела серед компаній, що працюють на ринку PR.

За даними піарників, російське інформаційне агентство “Новости” уже розпочало роботу з RJI Companies, у тому числі з метою найняти одну з 10 провідних PR-компаній, що базуються у Брюсселі.

У плани піар-технологів входить, крім всього іншого, зобразити у позитивному світлі Сталіна, зокрема його дії за часів Другої світової війни.

Виконавчий директор однієї з PR-компаній пригадав діалог з представником маловідомої консультативної компанії RJI Companies: “Я запитав його: "Чи хочете Ви, щоб ми казали, що Сталін був не таким вже й поганим хлопцем?”. І він відповів: "Так, я знаю, це буде нелегко". Я сказав: "Тобто, Ви хочете переписати історію?". І він сказав: "Так, певною мірою”.

RJI Companies заявила, що піар-кампанія має реалізувати два контракти.

Передбачається, що перший контракт буде спрямований на організацію і проведення конференції високого рівня у Москві в листопаді цього року щодо Арктики, на якій у тому числі мають обговорюватися питання видобутку корисних копалин та питання захисту навколишнього природного середовища Арктики.

Другий контракт, який має допомогти відобразити Росію як країну з великою вагою у світі, а також, частково, у позитивному світлі продемонструвати дії Радянського Союзу до і після Другої світової війни, щоб виправдати ідею щодо того, що сучасна Росія також мала б поширити свій вплив на сусідні держави для того, щоб покращити життя у світі.

Проте RJI Companies зазначила, що другий контракт не пов’язаний ніяким чином з покращенням іміджу Сталіна, а РІА “Новости” взагалі заявило, що йому невідомо про існування другого контракту

Нагадаємо, на початку липня Парламентська асамблея ОБСЄ ухвалила резолюцію "Возз'єднання розділеної Європи", яка прирівнює сталінізм до нацизму і закликає до міжнародного засудження тоталітарних режимів.

Російські депутати у відповідь заявили про неприпустимість покладання відповідальності за війну на СРСР.

В свою чергу, президент РФ Дмитро Мєдвєдєв під час візиту до Белграду заявив, що Росія не має на меті ідеалізувати сталінський режим, проте зазначив, що СРСР не починав Другу світову війну. Мєдвєдєв назвав огидними спроби покласти провину за початок Другої світової у рівній мірі на Німеччину і СРСР.


Джерело: ТСН
.

СПРАВЕДЛИВІСТЬ: Педофільська вендета в Литві: батько розстріляв чиновників-збоченців, які ґвалтували його доньку

Драсюс Кедіс, вбивця здеґенерованих виродків, Національний Герой Литви



У Литві розгорівся грандіозний політіко-педофільський скандал. Так само, як і у випадку з артеківською історією, там фігурують високопоставлені збоченці. Як і в Україні, слідство стосовно них йшло поволі. Проте розв'язка у цього скандалу дуже непередбачувана.

Галас виник після того, як було скоєно подвійне вбивство. Вбивство незвичайне. Спочатку в Каунасі знайшли труп 47-річного судді Йонаса Фурманавічуса. Одразу виникла версія, ніби злочин може бути пов'язаний з професійною діяльністю. Але незабаром в іншому районі міста виявили труп 30-річної Віолети Нарушавичене, пише "Вільна преса".

І одразу все стало майже зрозуміло. Біля мертвої жінки лежав пістолет, який належить на законних підставах 36-річному каунасцю Драсюсу Кедісу. А обидві жертви виявилися пов'язані звинуваченнями у педофілії, висунутими вбивцею. Суддя нібито ґвалтував п'ятирічну дочку Кедіса. А Віолета нібито була одним з організаторів оргій.

Підозрюваного у вбивстві за гарячими слідами не знайшли, його оголосили у міжнародний розшук, а в ЗМІ хлинула інформація про справу, якій, виявляється, скоро рік. Судячи з деяких ознак, їй не давали хід. І ось вона раптом вибухнула - обурений батько вирішив розібратися з ґвалтівниками, реальними чи вигаданими, по-своєму.

Кедіс звинуватив минулого року суддю Фурманавічуса, а також підприємця і колишнього керівника Каунаського відділення опозиційної Робочої партії Андрюса Усаса у зґвалтуванні його малолітньої дочки. Звинувачення будувалися на розповідях дівчинки, яка впізнала ґвалтівників по фото. Постачала педофілам дівчинку за гроші власна мати і її знайома Нарушявичене.

Кедіс півроку чекав, поки правоохоронці хоч якось відреагують на його заяву. Даремно. Влітку, щоб зрушити справу з мертвої точки, Кедіс публічно заявив про факти педофілії і розіслав листи політикам, депутатам Сейму, чиновникам і організаціям з прав людини і захисту прав дітей.

"Хай що станеться, я не мовчатиму, - наводить рядки з його листа популярний у Литві тижневик "Експрес-тиждень". - Заради своєї зґвалтованої малолітньої дочки, заради тих дітей, які були зґвалтовані, і тих, хто ще зазнає наруги, якщо цих збоченців не засудять".
Газета "Литовський кур'єр" цитує огидні подробиці з листа Кедіса: "Рік тому тоді ще моя чотирирічна дочка Дейманте обмовилася мені, своєму батькові (після розлучення дівчинка жила зі мною), що їй дуже не подобається, коли Андрюс, який приходить до її мами, лиже її".

Спроби добитися розгляду справи ні до чого не призвели. "Хоч Литва є членом Європейського Союзу і НАТО вже п'ять років і повинна бути правовою і демократичною державою, але правда і справедливість усе ще заховані десь глибоко в підземеллях радянського мислення і корупції. Через 20 років після оголошення незалежності Литви ми бачимо, яка несправедливість і корупція процвітають у правоохоронних і правових органах країни", - писав Кедіс.

"Розвалити СРСР було легше, ніж зараз змусити прокурорів і суддів Литви робити свою роботу, тобто боротися за справедливість, а не служити злочинцям", - написав тоді Кядіс.
Він створив сайт, присвячений цьому скандалу, де розмістив майже годинне відео з розповіддю дівчинки про знущання над нею.

Тим часом, відомий у Литві політик, представник партії громадської демократії Андрюс Усас, якого Кедіс також звинувачував у педофілії, і сам звинуватив його у наклепі і подав до суду, вимагаючи один мільйон літів за завдану шкоду своїй репутації. Реакції правоохоронців - нуль.

Незважаючи на те, що експертиза довела, що дівчинка "може правильно усвідомлювати конкретні значущі для експертизи обставини справи і надавати свідчення", нікого з фігурантів справи навіть не було допитано.

Не дочекавшись правосуддя, Кядіс дістав зі свого сейфа зброю і, як припускає слідство, влаштував вендету.

Зараз Кядіс - утікач. Його сайт, створений для розголосу справи, заблоковано, повідомляє REGNUM.

Проте народ став на його захист. Литовці проводять стихійні мітинги, під час яких, на знак підтримки Кядіса, приносять м'які іграшки, дитячий одяг і взуття до прокуратур своїх міст.

Робоча партія не стала вигороджувати свого функціонера Усаса, а змістила його з усіх посад і тепер ініціює відставку генпрокурора Литви, який і зволікав зі справою. Вже і президент Литви Даля Грибаускайте висловила незадоволеність перебігом розслідування справи про можливе насильство над дочкою Кедіса. Глава республіки зажадала від держустанов узяти на себе відповідальність і надати громадськості ясні відповіді.

Цей випадок педофілії далеко не єдиний в Литві. Більш того, на думку, члена парламентського комітету з охорони здоров'я, депутат від вище згаданої опозиційної фракції Робочої партії Дангуте Мікутене, зараз діти у Литві недостатньо захищені від сексуального насильства. Минулого року в країні було зареєстровано 114 подібних випадків.

Він звернувся до міністра юстиції Литви Ремігіюсу Щимащусу з проханням створити у країні якнайскоріше реєстр педофілів, пише "Комсомольская правда" з посиланням на "Литовский кур'єр".

Тема педофілів сьогодні особливо близька для України. Оскільки ось уже третій тиждень громадськість схвильована жахливими подіями також майже річної давнини, про які стало відомо тільки зараз - в дитячому міжнародному центрі "Артек" було зґвалтовано дітей. За неофіційною інформацією, до справи причетні високопоставлені чиновники, у тому числі і депутати Верховної Ради.

Джерело: Newsru.ua

8 + 8. Ретро ХХІ століття. Сценарій камерного тріллера за мотивами казок, легенд і міфів в контексті сучасності. Жодних аналогій і співпадінь. В двох діях.



Суд Лінча
Дія І

1. Чартерів на всіх не вистачить.

2. Приватизація елітою державного майна і приватного майна трудящих – підстава для оперативних відкритих народних судів і обов’язкових публічних покарань недоторканих виродків з обов’язковою конфіскацією грошей, коштовностей, рухомого і нерухомого майна недоторканих виродків.

3. Повернення вкрадених недоторканими виродками у трудового народу України лісів, земель, ланів, гаїв, пляжів, парків, санаторіїв і заводів. Повернення вкраденого здійснюється командно-адміністративними методами усіма доступними засобами відповідно до логіки, здорового глузду та історичних традицій Великих попередників.

4. Кредити, що їх еліта набрала у своїх чужоземних спонсорів, відношення до українського народу не мають. Це проблема виключно недоторканих та їхніх спонсорів. Трудовий народ України елітні кредити не повертатиме. Питання закрито.

5. Відсутність терміну давності щодо скоєних злочинів проти трудового народу України.

6. Ставлення недоторканих виродків до трудового народу України = ставлення трудового народу України до недоторканих виродків.

7. Є щури – є стрихнін. З щурами не дискутують.

8. Недоторканість = підвищена доторканість.

Дія ІІ

1. Ліберально-комуністичний хаос гармонійно трансформується у свою авторитарну патріотичну протилежність з усіма витікаючими для ворогів народу наслідками за принципом єдності і боротьби протиріч.

2. Активація чинного законодавства. Порядок – це свобода для трудящих і протидія паразитам.

3. Деокупація інформаційного простору.

4. Культурна контрреволюція.

5. Культ чотирьох «Ні» ( Ні лібералізму, ні толерантності, ні пацифізму, ні українофобії) і чотирьох «Так» (Так особистій скромності і порядності, так традиційним цінностям, так чистій природі, так пунктуальності). Тотальне викорінення елітногламурного жлобства і неповноцінного ниття.

6. Виходячи з неприпустимості українофобського терору недоторканих елітних виродків та їхньої антифашистської агентури, трудовий народ України мілітаризується в межах чинного законодавства.

7. Відновлення тактичного і стратегічного ядерного щита.

8. Соціальна справедливість + національна солідарність = расово-культурна гармонія.


Молитва

Навчіть мене, рослини, зросту,
буяння, і кипіння, й хмелю.
Прасловом, наче зерном простим,
хай вцілю в суть, мов птаха трелем.

Навчіть мене, рослини, тиші,
щоб став сильний, мов дужі ріки,
коли до сну їх приколише
луна неземної музики.

Навчіть мене, рослини, щастя,
навчіть без скарги умирати!
Сприймаю сонце, мов причастя,
хмільним молінням і стрільчатим.

Хай сонце – прабог всіх релігій –
золотопере й життєсійне,
благословить мій дім крилатий.
Накреслю взір його неземний,
святий, арійський знак таємний,
Накреслю Свастику на хаті
і буду спати вже спокійний.

14 березня 1936
Богдан-Ігор Антонич




.

пʼятницю, 23 жовтня 2009 р.

Сатана править бал: сектанти Швеції дозволили одностатеві «шлюби»

Підари
«Шведська лютеранська церква» дозволила одностатевим парам брати «шлюби». Як повідомляє The Local, рішення прийняте на запит ради «церкви».


Відзначається, що тепер у «весільну церемонію» содомітів будуть внесені деякі зміни. Зокрема, даючи шлюб парі збочених нелюдей, замість слів "чоловік і дружина" сектантський шаман скаже «подружжя, що вступає у шлюб».


Швеція стала однієї з перших країн у світі, де шлюби сексуальних збоченців «благословляються» головною «церквою» країни.


Джерело: Бандерівець

четвер, 8 жовтня 2009 р.

Батько брехні і його діти: Член комісії ЄС отримав гроші від «Газпрому».

Europe from Moscow
Розгортається скандал навколо міжнародної комісії зі встановлення фактів російсько-грузинської війни, що працювала під егідою Євросоюзу і представила свою доповідь 1 жовтня 2009 року. З'явилися відомості, що член цієї комісії, німецький правозахисник Отто Лухтерхандт отримав солідну суму грошей за лобіювання інтересів Росії. Як повідомляє агентство «Експресньюс» з посиланням на своє джерело в Москві, гроші перераховані на банківський рахунок Лухтерхандта в Боні з «Газпрому».

Співбесідник агентства відзначає, що розмови про це ходять як в російському газовому концерні, так і в Кремлі, проте точний розмір перерахованої Лухтерхандту суми поки невідомий. Разом з тим, банківський рахунок правозахисника закритий для сторонніх, а начальник служби зв'язків з громадськістю «Газпрому» Сергій Купріянов не став відповідати на питання «Експресньюс» і вимкнув свій телефон.

Агентство також повідомляє, що — за уточненою інформацією — в лобіюванні російських інтересів при підготовці доповіді Лухтерхандту активно допомагав керівник зовнішньополітичного відомства Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер. За це влада Росії обіцяла йому, після відходу з посади, високий пост в «Газпромі» (де вже працевлаштований екс-канцлер Німеччини Герхард Шрьодер).

У доповіді «Місії правди» міститься приватний висновок Отто Лухтерхандта про те, що «Росія може виправдати свою військову операцію проти Грузії правом на самооборону (ст.51 Статуту ООН), а також правом на колективну самооборону разом з Південною Осетією». Цей висновок викликав відвертий подив багатьох експертів. Крім того, 5 жовтня німецький правозахисник в інтерв'ю «Der Standart» закликав Європу визнати незалежність окупованих регіонів Грузії, мотивувавши це тим, що визнання Абхазії і Цхинвальського регіону знизить напруженість на Кавказі.

Слід зазначити, що Отто Лухтерханд виділяється проросійською орієнтацією і при формуванні «комісії Тальявіні» грузинська сторона опротестувала його знаходження в групі європейських експертів, оскільки цей німецький правозахисник ще до початку розслідування робив заяви, в яких виправдовував агресію Росії проти Грузії і покладав відповідальність за війну на Тбілісі.

Скандал в зв'язку з цим виник ще в лютому 2009 року, в ході візиту голови комісії Хайді Тальявіні до Грузії. Грузинська сторона зажадала усунути від роботи експерта міжнародного права, керівника кафедри Східноєвропейського права Гамбургського університету Отто Лухтерхандта і колишнього полковника, директора відділу аналізу оборони Міжнародного інституту стратегічних досліджень Великобританії Крістофера Лангтона. Останній свого часу працював у складі спостережницької місії ООН в Абхазії і відрізнився зв'язками з керівниками сепаратистів. Проте Лухтерхандт і Лангтон залишилися у складі комісії, що було пояснено відсутністю міжнародних механізмів для проведення відповідної процедури і вирішення цього питання.

Міністр закордонних справ Грузії Грігол Вашадзе заявив в лютому в ефірі телекомпанії «Імеді», що офіційний Тбілісі вважає неприйнятною участь в роботі комісії осіб, які спочатку висловлювали упереджені думки відносно російсько-грузинської війни. «У комісії не повинно бути людей, у яких відносно Грузії наперед сформована необ'єктивна позиція», — сказав міністр.

Тоді ж віце-прем'єр уряду Грузії, держміністр з реінтеграції Темур Якобашвілі звинуватив Лухтерхандта і Лангтона у фінансових зв'язках з «Газпромом», які «легко перевірити». «Через декілька днів після завершення бойових дій один з них написав, що входження російських військ в Горі було виправдане. Як після цього така людина може підготувати об'єктивний висновок?! — сказав держміністр, — Для комісії краще звільнитися від таких людей».

Джерело: КЦ
.

середу, 7 жовтня 2009 р.

Каспійська нафта піде на Кременчуцький НПЗ. Перший танкер з азербайджанською нафтою вже розвантажується!

Кременчук, НПЗ
ВАТ «Укртранснафта» почало реалізацію проекту з поставок нафти з альтернативних джерел (країн Каспійського регіону) на вітчизняні нафтопереробні заводи (НПЗ).
Про це УНІАН повідомили в управлінні інформації і стратегічних комунікацій ВАТ «Укртранснафта».

У повідомленні наголошується, що реалізація цього проекту проводиться на виконання «Програми диверсифікації джерел поставок нафти до України на період до 2015 року», затвердженої постановою КМУ від 8 листопада 2006 року №1572.

Зокрема, в перших числах жовтня в Одеський морський торговий порт прибули два танкери з легкою каспійською нафтою об`ємом 80 тис.тон кожен.

Нафта з першого танкера вже відвантажена в резервуари нафтобази, визначені кількісні та якісні параметри нафти, завершується процедура митного оформлення. Почалася підготовка до транспортування системою Придніпровських магістральних нафтопроводів ВАТ «Укртранснафта».

Розвантаження другого танкера очікується в найближчі два дні. Крім того, планується прибуття ще одного (третього) танкера об`ємом 80 тис.тон нафти.

Компанія відзначає, що нафта постачатиметься для потреб ЗАТ «Укртатнафта» (Кременчуцький НПЗ), який звернувся до Міністерства палива та енергетики з проханням допомогти у вирішенні питання щодо забезпечення постачань нафти на НПЗ шляхом укладання довгострокових договорів на транспортування нафти з каспійського регіону системою магістральних трубопроводів ВАТ «Укртранснафта».

«Дворічна нафтова блокада Кременчуцького НПЗ (51% акцій у власності державної компанії НАК «Нафтогаз України») з російського боку в черговий раз довела гостру необхідність диверсифікації джерел поставок нафти на територію України, яка повністю відповідає енергетичній стратегії України», — підкреслив голова правління ВАТ «Укртранснафта» Олександр Лазорко.

Нагадаємо, з жовтня 2007 року ОАО «Укртранснафта» не здійснює транспортування російської нафти сорту Urals на Кременчуцький НПЗ через відмову російської сторони поставляти сировину для переробки на заводі.

З іншого боку, використання системи Придніпровських магістральних нафтопроводів винятково в традиційному південному напрямі, як це пропонує Одеський НПЗ, є економічно неефективним для ВАТ «Укртранснафта», оскільки завантаження нафтопроводу не перевищує 15%.

За таких умов головним завданням ВАТ «Укртранснафта», як оператора магістральної системи нафтопроводів України, є створення умов для максимального забезпечення поставок нафти на вітчизняні нафтопереробні потужності.

Довідка УНІАН. ВАТ «Укртранснафта» є оператором системи нафтопроводів України, 100% акцій підприємства належать НАК «Нафтогаз України».


Джерело: КЦ


.

Лукашенко жорстко розкритикував Путіна

Лукашенко
Президент Білорусі Олександр Лукашенко виступив з безпрецедентними звинуваченнями на адресу прем'єр-міністра Росії. Він звинуватив Путіна в перешкоджанні військовій співпраці Росії і Білорусі, тиску на Мінськ і зриві інтеграційних процесів в Союзній державі. Опитані «Ъ» експерти вважають, що тим самим Олександр Лукашенко намагається виправдати фактичну відмову визнати Абхазію і Південну Осетію і крен у бік Заходу, проте така риторика може дорого обійтися Білорусії.

Жорсткий випад відносно прем'єра РФ Олександр Лукашенко зробив в п'ятницю на зустрічі з представниками російських регіональних ЗМІ. На новинні стрічки ці слова президента Білорусії не потрапили. Зате пізно увечері в п'ятницю матеріал про зустріч показало білоруське телебачення, видавши в ефір всі скандальні вислови пана Лукашенка. Оскільки це навряд чи могло бути зроблено без його згоди, президент Білорусі, схоже, свідомо пішов на конфлікт з російським прем'єром.

За визнанням пана Лукашенка, вороже ставлення з боку Путіна до Мінська виявилося ще в лютому 2004 року. Тоді Білорусь, невдоволена підвищенням ціни на російський газ, відмовилася підписати з Росією новий договір по його постачаннях і затримала виплату заборгованості перед «Газпромом». У відповідь Росія припинила постачання газу до Білорусі. У результаті Мінську довелося підписати новий контракт і погасити заборгованість.

Минулої п'ятниці Лукашенко оголосив, що рішення про відключення газу ухвалював особисто Путін. «Путін летів тоді до Києва, у нас відбулася розмова ця, — повідав президент.- Ну, він говорить: «Олександр Григорович, не переживай, ми розберемося». За годину знову мені дзвонить і говорить: «Ось тут мої мені говорять, що це не так, і так далі. Ми ось вимушені». Я говорю: «Не роби цього, тому що це призведе до страшних втрат в білорусько-російських відносинах. Цей рубець потім не зарубцюєш. Нічим». Вже на підвищених тонах йшла розмова. «Ні, ось, я не можу»… Я кинув трубку. І вночі був перекритий природний газ. От як це було в деталях».

На думку Лукашенка, Путін організував «газову змову» проти Білорусі, щоб прибрати з російського ринку білоруських конкурентів. Після цього, продовжив президент Білорусі, Мінськ перекрив постачання російського газу до Європи через свою територію. За словами Олександра Лукашенка, для Москви це було настільки серйозним ударом, що через декілька днів, коли в Кремлі побачили, що більше втрачає Росія, Путін сам передзвонив йому, вибачився і попросив відкрити транзит газу. «Він мені подзвонив і говорить: «Олександр Григорович, давай забудемо. А? Ну відкрийте там на захід»… Я говорю: «Розумію, тобі треба обличчя зберегти, але мені теж. Адже за мною теж країна стоїть, і народ стоїть». Ну, сперечалися, сперечалися. Я говорю: «Гаразд». Я відступив. Були відкриті всі канали на захід, і він відкрив засувку на Білорусь», — пригадав Олександр Лукашенко.

Екскурс в історію російсько-білоруських відносин виявився тільки початком. Після цього Лукашенко, по суті, звинуватив Путіна в підриві військової співпраці Росії і Білорусії, що, на його думку, поставило під загрозу загальну безпеку двох країн. Як доказ президент Білорусії пригадав осінь 2007 року, коли тодішній президент РФ відмовився приїхати на спільні військові навчання, які Лукашенку довелося «проводити самому». За його словами, тільки з приходом президента Дмитра Медведєва військова співпраця зрушилася з «мертвої точки».

Далі Лукашенко оголосив, що Путін перешкоджає постачанням «дешевого і якісного білоруського продовольства до Росії» і дорікає білорусам в тому, що вони «за цінами демпінгують, внаслідок чого російські аграрії зазнають збитків». «Як це ми примудряємося демпінгувати, отримуючи газ дорожче, ніж російські виробники? — обурився білоруський лідер.- У Росії ціни піднімають посередники, вам треба з ними розібратися, добитися зниження цін на російську продукцію, а не піднімати на білоруську».


Джерело: КЦ


.

Жіноча збірна України з фехтування на шаблях вперше в історії виборола титул чемпіона світу!

Жіноча збірна України з фехтування на шаблях
Як повідомили УНІАН в Управлінні прес-служби Міністерства оборони України, 6 жовтня українські шаблістки, як і рік тому в олімпійському Пекіні та на цьогорічному чемпіонаті Європи в болгарському Пловдіві, підтвердили статус найсильніших на планеті під час чемпіонату світу з фехтування, що триває в турецькій Антальї.

У складі жіночої збірної виступають представниці Центрального спортивного клубу Збройних Сил України, заслужені майстри спорту з фехтування військовослужбовці служби за контрактом Ольга ЖОВНІР та Галина ПУНДИК.

У сьомий день змагань, у фіналі армійські спортсменки разом з лідером команди Ольгою ХАРЛАН з Миколаєва та одеситкою Оленою ХОМРОВОЮ впевнено перемогли збірну Франції з рахунком 45:38.

Саме збірна України вважалася головним фаворитом чемпіонату, і підопічні працівника ЗС України, заслуженого тренера Валерія ШТУРБАБІНА на сто відсотків виправдали прогнози фахівців.

Всього у чемпіонаті світу з фехтування на шаблях серед жінок брала участь 21 команда.

СЛАВА УКРАЇНІ!


.