пʼятницю, 3 лютого 2012 р.

Аристократи від армії не косять

pulse-uk.org.uk
Принц Вільям розпочав військову службу на спірній території Фолклендських островів.
Принц Вільям прибув на британську військову базу на Фолклендських островах у Південній Атлантиці для проходження шеститижневої служби як пілот рятувального гелікоптера королівських ВПС.
Принц прибув сьогодні у складі групи з чотирьох військовослужбовців ВПС. Про це повідомляє міністерство оборони Великобританії.
Ця поїздка ще до її початку привела до загострення відносин Лондона і Буенос-Айреса, які оспорюють ці території.
Лейтенант авіації Уельський - саме так принц Вільям числиться в лавах ВПС, - служитиме на загальних підставах, хоча і є самим високопоставленим військовослужбовцем, який прибув на спірну територію за останні роки.
Член британської королівської сім’ї вирушає на острови у рік, коли виповнюється 30 років з початку Фолклендської війни. Другого квітня 1982 року аргентинський десант висадився на островах і після швидкоплинного бою змусив капітулювати невеликий гарнізон британських морських піхотинців, який знаходився там. В результаті двомісячної військової кампанії британці зуміли схилити аргентинців до капітуляції, підписаної 14 червня того ж року. До сьогодні острови залишаються спірною територією між двома країнами, проте знаходяться під британським контролем.
Напередодні річниці початку війни на Фолклендах Британія і Аргентина знову почали робити гучні заяви стосовно статусу і можливого майбутнього островів. Крім того, останнім часом уряд Аргентини кілька разів заявляв про свої претензії на ці території, що частково і привело до відправки туди принца Вільяма. Онук британської королеви стане першим за 30 років членом британської королівської сім’ї, який приїде на цю територію. До цього його дядько, принц Ендрю, брав участь у військовій кампанії на Фолклендах як пілот вертольота.
Британська сторона не раз заявляла, що розквартирування принца на Фолклендах не має політичної підоснови. Немає провокації, за твердженням Лондона, і в тому, що британське Міноборони кілька днів тому оголосило, що до берегів островів найближчим часом буде направлений новий есмінець Dauntless (Безстрашний).
Він не буде додатковим кораблем британських ВМС у регіоні, а замінить фрегат, що несе зараз службу біля Фолклендських островів.
Вже два роки тому, коли з’явилися перші повідомлення про те, що принц відправиться в цей регіон, МЗС Аргентини називав небажаною майбутню поїздку на Фолкленди представника британської королівської сім’ї. Уряд Аргентини кілька днів звинувачував Великобританію у мілітаризації островів.
Сам Лондон на заяви Буенос-Айреса відповідає звинуваченнями у "колоніалізмі".
За матерiалами РИА Новости


Джерело: ua.korrespondent.net

Немає коментарів: