суботу, 28 квітня 2012 р.

І це теж вкрали! Матрьошка, як символ москальської душі

матрешка

Один з головних образів, що виникають при згадці про Московію (т. зв. Расєю), це матрьошка — виточена розмальована дерев'яна лялька, що вважається чи не ідеальним втіленням москальської культури та «загадкової російської душі».

Враховуючи особливості цієї самої «загадкової російської душі», не викликає подиву той факт, що ідея іграшки, яка стала символом Московії (Як і ВСІ інші кацапські символи, включно з гербом і прапором - ОБ), по суті є плагіатом.

Прототипом матрьошки є фігурки одного з семи японських богів удачі — бога вченості та мудрості Фукурума. Він входить до числа «семи богів щастя». Сім богів були популярні в Японії і могли вкладатися один в одного, а Фукурума був головною, найбільшою рознімною фігуркою.

русская матрешка

Як виявилося, в дев'яностих роках XIX століття з Японії А. Мамонтову і привезли фігурку Фукурума. Токар по дереву Василь Звездочкін виточив з дерева схожі фігурки, а художник Сергій Малютін розписав їх під дівчат у російському одязі.

русская матрешка

Іграшка моментально набула популярності і стала незмінним атрибутом Московії. Отримала нагороди, потрапила в кожен будинок.

Стала символом «загадкової російської душі». Що може ховатися усередині красивої іграшки можна тільки гадати…ВІДЕО(або тут)

Немає коментарів: