понеділок, 7 квітня 2014 р.

Кодекс або Правда воїна

ПЕРУН
Сила воїна не в зброї, а в його клятві Честі і Вірності, темрява оточує Зали Слави, і ім'я тій темряві – страх. Воїн, який убив свій страх, стає витязем.
Армія воїнів скріплюється їх кров'ю. 
Воїн, який відважно боровся з ворогом і з честю загинув у битві, повинен бути спалений на священному багатті, і нехай буде останнім притулком його на Землі – Крада біло дубова, чистим полум'ям Сварога обійнята.
Битва Правди і кривди – йде вічно, і кожен вільний вибирати той шлях, який до Серцю йому, але лише стежка правди веде в Зали Слави. 
Убитий ворог, який намагається підняти свій меч, гідний смерті, але не приниження. 
Воїн, який був убитий ворогом, нехай – хоч ціною життя буде винесений з поля битви і удостоїться поховання і почестей, йому належних. 
Воїн народжується для битв, але вмирає заради миру. 
Сила воїна – це палаюче світло його Віри в Перемогу. 
Воїн, який віддав життя за Батьківщину – приєднується до Полку Перуна, ставши воїном Раті Небесної, який Землю-Матінку від нежиті злої оберігає. 
Сила Перунова таїться в кожному воїні, а пробуджує її – свобода Серця від страху. 
Воїн б’є ворогів заради Обов’язку, але не заради гамування особистої образи, будучи спонукуваний не злобою і гнівом, але Самого Перуна зволенням. 
Воїн сотником стає, побивши в чесному поєдинку темника ворожого. 
Воїн, який убив, в чесному поєдинку, князя ворожого – нехай буде прославлений подібно живому посланнику Перуна, який несе в собі частину від Сили Його. 
Воїн б’ється за велінням Совісті і Обов’язку, а ступає на цей шлях – за велінням свого Серця. 
Воїн , який склав зброю перед лицем ворога, що наступає – зрадник, позбавлений Честі. 
Воїн, який втік з поля брані – боягуз і гідний смерті безславної. 
Воїн, який бився доблесно, але був полонений ворогами в битві, за будь-яку ціну, чи то живими ратниками вражими, чи викупом або з боєм будучи відбитий. Такий воїн має бути врятований. 
Сила воїна – в єдності восьми правил: Правді, Честі, Совісті, Вірі, Твердості Духу, Волі до перемоги, Вірність Обов'язку і Любові до Батьківщини. 
Сила Перуна – з тими ратниками, які стали витязями. Сила Перуна примножує сили витязя, перетворюючи його ще за життя у воїна Полка Перунова, Раті Небесної. Полеглий витязь знаходить Безсмертя, і смерть його тіла - не смерть, але сходження до Залів Слави. У цьому – Правда воїна, звід непорушних законів, за якими жили, живуть і жити будуть всі воїни Землі нашої рідної.

взяв у Ігор Макарчук

Немає коментарів: