четвер, 29 жовтня 2009 р.

У Китаї створена держкомпанія, яка скуповуватиме землі в Росії

Сталін і Мао
Керівники крупних російських агропромислових холдингів зачастили до Китаю. За інформацією російського видання «Аргументи», там йдуть напружені переговори: китайці шукають російських партнерів, які забезпечать їм можливість скуповувати сотні тисяч гектарів землі в Росії.

Повідомляється, що найближчим часом масштабну скупівлю російських земель почне крупна китайська державна компанія.

Коментатори не сумніваються, що це обов'язково відбудеться. Китай дуже стурбований своєю продовольчою безпекою, тому Пекін створює зараз гігантський держфонд, в який спершу закачають 8 млрд. юанів (1 млрд. доларів).

Офіційно оголошено, що всі кошти, до останнього юаня, призначені для «інвестицій в сільськогосподарське виробництво… на території країн СНД».

Очевидно, китайський мільярд прямим ходом піде на скупівлю землі в Хабаровському краї і на півдні Сибіру. Передбачається, що китайський держфонд обере наступну тактику: спочатку він братиме крупні ділянки — не менше тисячі гектарів — в тривалу оренду, а потім намагатиметься її викупити.

Вкажемо в зв'язку з цим, що російська влада вкрай неохоче визнає той факт, що мільйони китайців вже влаштувалися в східних регіонах Росії.Нагадаємо також, що в пресі пройшла інформація про те, що влада Примор'я готує операцію з Пекіном по «здачу в оренду» китайцям Владивостока.


Джерело: КЦ


.

Немає коментарів: