пʼятницю, 4 червня 2010 р.

Януковича слухав повний зал корупціонерів, тіньовиків і бандитів

Кременчуцька колонія для неповнолітніх
Віктор Янукович виступив у палаці «Україна» зі зверненням до українського народу.»Я не почув у його промові ніякого конструктиву, — зауважив професор Інституту соціології Національної академії наук Юрій Саєнко. — По-перше, президент кляне попередній уряд, а не свою партію, яка рік не давала нормально працювати Верховній Раді і ухвалити бюджет. Друга його тема — пустопорожні обіцянки. Ми це вже чули від кожного з його попередників» — цитує науковця ГазетаУа.

Промова, на його думку, була схожа на фарс з присутністю бандитів і корупціонерів.»Але ніхто так і не сказав, яким чином ці обіцянки можна виконати. Потім президент почав закликати покінчити з корупцією, тіньовою економікою і хабарництвом. А хто в залі сидить? Це ті ж корупціонери, тіньовики і бандити. І вони слухають і аплодують. З точки зору здорової людини — це фарс. У якій країні корупціонери боролися з корупцією?» — зазначив соціолог.

Старі кадри при владі не здатні до жодних реформ, вважає він. «Михайло Саакашвілі привів у свою адміністрацію молодих людей, і вони знищили корупцію і тіньову економіку, — наголосив професор. — І тепер Грузія за темпами модернізації одна із перших у світі. Там започатковані колосальні соціальні й економічні перетворення, у країну йдуть інвестиції, незважаючи на загрози від Росії».

За словами соціолога, для соціально-економічного розвитку країни необхідно змінити принципи формування влади.

«У нормальній країні по щаблях влади піднімаються люди, які уже проявили себе на попередній роботі, — зазначив Юрій Саєнко. — У нас прийшли донецькі яничарсько-хозарські братки. Хіба вони зробили щось путнє у своєму регіоні? По всіх показниках там одна деградація — культурна, комунальна, житлова, професійна, розгул криміналітету. А як же вони підніматимуть країну? Збірна з футболу не формується з бездарних спортсменів».

Джерело: КЦ

Немає коментарів: