неділю, 13 листопада 2011 р.

ОПОВІДКА ПРО МЕД, БДЖІЛ та ЕВРОКОМІСАРІВ

Якось у ліс до диких лісових Бджіл прийшла поважна делегація від Євросоюзу.

- Чого ви хочете?- нецивілізовано запитали у представників Євросоюзу невиховані, дикі лісові Бджоли.
- Ми хочемо запропонувати вам вступити до Євросоюзу, -відповіли Бджолам цивілізовані представники Євросоюзу.


- Ха! А навіщо це нам?- здивувалися дикі лісові Бджоли?
- Ну як це - "навіщо"? Відразу видно, що ви - дикі, тупі й нецивілізовані Бджоли! Адже виховані, толерантні і цивілізовані Бджоли ніколи б не стали задавати таких тупих, дурнуватих запитань! Це смішно - не знати, навіщо вступають у Євросоюз! Адже ви хочете бути цивілізованими, європейськими бджолами, чи й надалі хочете залишатися тупими, нецивілізованими лісовими Бджолами?

- То ж поясніть нам, будь ласка, які вигоди ми будемо мати від членства у вашому Євросоюзі? - ввічливо запитала представників Євросоюзу бджолина матка.

- Суцільні вигоди! Наприклад, ми будемо захищати вас, щоб північні ведмеді не крали ваш мед!

-Це цікаво! Власне ми й самі можемо захиститися, ну, а якщо не вийшло захиститися, то хоч би помститися! А що пропонуєте ви?

- Помститися! Відразу видно, що ви - дикі та нецивілізовані! Усі подібні справи слід вирішувати лише через найгуманніший європейський суд! Наприклад якщо до вашого дупла вліз непроханий ведмідь і надер меду, що потрібно робити?

- Закусати до смерті! Ми так завжди робимо!- відповіли лісові бджоли.

- Ні!!! Так не можна!! Це не по-християнськи!!! Відразу видно, що ви - дикі та нетолерантні! Насамперед слід викликати представників Єврокомісії з меду, щоб вони оглянули місце злочину та склали акт про правопорушення. Звісно, послуга ця не з дешевих. Зате все буде по-закону.

- А що далі?

- Далі Акт, складений представниками Єврокомісії з меду, проходить по різних наших інстанціях, де його розглядають представники різних Єврокомітетів на предмет єврозаконності та дотримання законних прав усіх можливих меншин.

- Тобто як це?

- Дуже просто! Можливо, цей Ведмідь, котрий надер у вас меду, є представником сексуальної меншини, для котрої крадіжка меду є своєрідним замінником статевого акту. Тоді його дії будуть класифікуватися не як крадіжка меду, а як задоволення сексуальних потреб представника сексуальної меншини.

- Тобто, його не можливо буде покарати?- здивувалися лісові бджоли.

- Ні, ні в якому разі! Ви що, проти прав меншин? - замахали руками представники Євросоюзу.

- Ну нехай, а що ж далі? Що, коли він не є представником сексуальної меншини?

- Ну, там ми подивимося, можливо він є представником якої-небудь релігійної конфесії, представники котрої мусять споживати лише виключно дикий, натуральний, кошерний мед, а ви їм не дозволяєте це робити добровільно. У такому разі це також не буде вважатися крадіжкою.

- Ну добре, а що далі?

- А далідокументи будуть спрямовані до Антикорупційного Єврокомітету, щоб перевірити, чи не була ця крадіжка організована вами самими, щоб зменшити базу оподткування і не сплачувати податки.

- Які ще податки?- здивувалися Бджоли.

- Звичайні, європейські податки на виробництво меду. Адже ви повинні будете сплачувати податки за кожні 100 грамів виробленого вами меду.

- І куди йтимуть ці податки?

- Звісно куди - на захист вас від Ведмедів та від інших шкідників, а також на компенсацію моральної шкоди тим громадянам Євросоюзу, котрі не можуть споживати мед через алергію на нього, чи через інші причини.

- Це ж як? Хіба ж ми винні, що у когось алергія на мед?- ще більше здивувалися Бджоли.

- Звісно, ви не винні в наявності алергії, але ваше існування, як бджіл, а також існування самого меду завдає неймовірних моральних страждань тим громадянам Євросоюзу, хто не може вживати мед через алергію на нього. Через їхню нездатність їсти мед у них розвивається низька самооцінка, комплекс неповноцінності, дехто схильний до самостигматування та навіть до самогубства!

- Гм... Який жаль!.. - сказали Бджоли.- І які приблизно суми компенсації цих моральних страждань можуть бути?

- Різні. Від одного мільйона Євро до кількох сотень мільйонів Євро, в залежності від важкості випадку.

- А звідки нам взяти ці мільйони євро, щоб компенсувати моральну шкоду?

- Знаєте що, шановні дикі нецивілізовані Бджоли, це не наші проблеми. Не хочете сплачувати податки на мед - припиніть його виробляти, та й усе. А інакше прийдуть єврокомісари з меду, опишуть ваше майно, продадуть з аукціону - і таким чином компенсацію у будь-якому випадку виплатять. Якщо ж не буде вистачати коштів, ви будете спрямовані на примусові роботи. І якщо ви не встигнете до смерті відпрацювати борг, то його за вас будуть відпрацьовувати ваші діти, внуки, правнуки, тощо.


- Мабуть, ми не хочемо вступати до Євросоюзу, - сказали Бджоли. - Хай вже краще раз на рік приходить Ведмідь.

©Микола Черкасенко

Немає коментарів: