вівторок, 13 грудня 2011 р.

Обаму назвали смердючим скунсом

барак обама
Черговий скандал спалахнув у США навколо насмішок над президентом з расистським підтекстом.


Активісти американської ультра-консервативної "Чайної партії" (Tea Party movement) зобразили президента США Барака Обаму як смердючого скунса.

"Скунс замість орла став новим символом для президента. Він наполовину чорний, наполовину білий, і все що він робить, майже завжди, смердить ", - так підписані зображення скунса і Обами, викладені на сайті відділення руху в Канзасі.

Представники партії пояснили, що це просто сатира і зазначили, що колишній кандидат в президенти Сара Пейлін ставала об'єктом куди гірших образ.

Однак у NAACP (Національній асоціації сприяння прогресу кольорового населення) заявили, що не бачать жодного гумору в цьому описі, назвавши його кричущим проявом расизму.

На запитання журналістів, чи дійсно приписка "наполовину чорний, наполовину білий" є посиланням на те, що батько Обами був чорношкірим, а мати – білою, у "Чайній партії" відповіли: "А хіба це не правда? Що сталося з правдою?"

Зазначимо, це вже не перша подібна насмішка над Обамою, яка носить расовий підтекст. Раніше скандал в США викликав малюнок каліфорнійських республіканців, які зобразили сімейство шимпанзе в людському одязі, а їхньому малюку вклеїли обличчя Обами.

На картинці був підпис: "Тепер ви розумієте, чому в нього немає свідоцтва про народження" (натяк на полеміку навколо законності перебування при владі Обами, який, на думку його політичних супротивників, народився за межами США).

 Джерело: Княже Місто

Немає коментарів: