четвер, 2 вересня 2010 р.

ВІДЕО: Управління київського метрополітену закидали камінням



"У середу вночі близько 20 молодих осіб у масках і білих халатах закидали камінням і пляшками управління метрополітену, що на проспекті Перемоги, 35.

"Відстрілявшись", нападники зникли в найближчому парку, пише "Комсомольська правда" з посиланням на свідків події.

"Я саме зупинився біля ларьків, щоб купити букет квітів. З боку парку КПІ в мою сторону рухалися семеро хлопців у білих халатах і масках. Із протилежної сторони вулиці наближалися ще кілька людей. Продавці кіосків відразу позакривали ларьки й навіть згасили на прилавках світло. Щоб не ризикувати, я повернувся в машину", - сказав очевидець Антон.
Далі, за його словами, два угруповання злилися в одне напроти входу в метрополітен і почали жбурляти пляшки і каміння в будівлю.
"Усе було швидко, чітко й організовано. Коли приїхала міліція, цих "докторів" і сліду не було", - сказав Антон.

Що це було - хуліганська витівка чи протест проти підвищення цін на метро - ні в міліції, ні в підземці не знають.
"Записки нам ніхто не залишав, прийшли, побили п'ять стекол і втекли. В основному постраждав будинок нашої їдальні. Версії? Нехай цим займається міліція", - сказала начальник прес-служби метро Надія Шумак.



Висновків кілька. По-перше, якби в Києві було кілька метрополітенів, і один захотів підвищити ціни, люди влаштували б йому обструкцію і користувалися б іншим метрополітеном. Конкуренція форевер! Але оскільки він у нас монополіст, то - се ля ві - люди починають бити шибки.
А що робити з монополіями - демонстрації влаштовувати? Не допоможе: поділяться з ким слід (не з нами), перерахують кошти в якийсь фонд, і влада не втрутиться.

По-друге, а суспільство-то радикалізується! Причому не можна сказати, що це іде від "низів" чи від якоїсь опозиційної партії. При Ющенкові молоді радикали кілька разів під час масових свят кидали у натовп димовухи. Підкреслюю - у натовп, тобто могли бути постраждалі. При цьому їх кілька разів ловили. Виправте мене, якщо помиляюся - наскільки я пам’ятаю, упійманих штрафували і відпускали.
Тепер за димовухи (кинуті не у натовп, тобто, шкоди від них реально ніякої) відкривають кримінальні справи.
І полетіло каміння. Сьогодні у метрополітен, завтра ще кудись.

Це ж закономірність - якщо якийсь, припустимо, політик дає можливість своїм опонентам боротися з собою за допомогою публічних і законних методів, то його намагаються усунути від влади демократичним шляхом, агітуючи обрати на виборах когось іншого. А якщо він всіляко ускладнює демократичні методи боротьби з собою, то з ним починають боротися інакше :)



Джерело: Блог Олени Білозерської

Немає коментарів: