суботу, 4 грудня 2010 р.

Джуліан Асанж погрозив обнародувати крупний компромат, якщо його вб’ють

Джуліан Асанж, засновник Wikileaks 
Засновник Wikileaks: У разі моєї смерті будуть обнародувані найважливіші компрометуючі документи.

Відповідаючи на питання читачів The Guardian в онлайн-інтерв'ю, засновник Wikileaks, Джуліан Асанж, що обнародував в неділю 250 000 секретних телеграм американських дипломатів, погрозив у разі власної смерті миттєвим обнародуванням численних документів, серйозно компрометуючих світові уряди.

«Архів, що опинився в наших руках, поширений серед більш ніж 100 000 людей з різних країн світу, включаючи журналістів. У випадку, якщо щось трапиться з кимось з учасників організації Wikileaks, ключові документи з архіву будуть автоматично обнародувані.

Далі все залежатиме від кількості ЗМІ, які зважаться опублікувати цю інформацію. Історія переможе, і мир вийде на кращий рівень розвитку. Чи виживемо ми? Це залежить від вас», — написав Асанж, відповідаючи на питання одного з читачів The Guardian.

Нагадаємо, що раніше професор Том Фленеген, радник прем'єр-міністра Канади Стівена Харпера, закликав до вбивства засновника порталу WikiLeaks Джуліана Асанжа під час інтерв'ю на телеканалі CBC News Network. Інформація про це з'явилася на сторінці WikiLeaks в Твіттері.

Фленеген, зокрема, заявив, що  Обамі слід було б використовувати безпілотний літак для вбивства Асанжа.

29 листопада відома американська політиканша Сара Пейлін закликала переслідувати Асанжа, у якого, на її демократичну думку, «руки в крові», тими ж методами, що і керівників ісламської релігійно-визвольної організації «Аль-Каїда».

Нагадаємо також, що вбивством Асанжа погрожує і тербанда ФСБ. Про це повідомило відоме американське видання The National Examiner, що спеціалізується на викривальних матеріалах. Видання попередило в замітці свого журналіста Білл Белью:

«Остання порція матеріалів Wikileaks викликала спантеличення обамівської адміністрації, створивши дипломатичну кризу. Проте, інша ціль Wikileaks, — Росія, може не виявитися такою «доброю», як США.

«Працівники національної безпеки говорять, що Національне агентство США по безпеці, National Security Agency (NSA), американська урядова структура, що займається підслуховуванням, вже отримала електроннесвідчення, яке містило натяки, що за Wikileaks стежить російська ФСБ у зв'язку із страхом Москви, викликаним тим, що Wikileaks збирається випустити інформацію, яка шкідлива особисто до кремлівських лідерів».

Можливо, адміністратор Wikileaks пропустив ці відомості, проте росіяни грають напевно. Їм дуже добре вдається «розбиратися» з людьми, які дуже багато говорять. Можливо, саме тому Асандж постійно переміщається з одного місця до іншого».

The National Examiner дає посилання на американський портал Hot Air, на якому спочатку цитуються наступні 3 перших абзаці з американської газети The Daily Beast, а потім, починаючи з 4-го абзацу, пишуть вже від себе, в повідомленні  від 30 листопада:

«Американська розвідка і правоохоронні агентства, що шаленіють від своєї нездатності зупинити WikiLeaks і випуск нею на цьому тижні сотень тисяч важливих американських дипломатичних депеш, переконані, що викривальний вебсайт зіткнеться з супротивником, який не зупиниться ні перед чим, щоб його закрити (очевидно, убити Асанджа — КЦ) — російським урядом.

«Нам не вдалося зупинити до цих пір WikiLeaks, і це розчаровує», сказав один представник правоохоронних органів виданню The Daily Beast. «Проте росіяни грають зовсім за іншими правилами».

Він сказав, що якщо WikiLeaks і його творець Джуліан Ассандж виконають свої обіцянки і викладуть небезпечну інформацію про російський уряд, а, як вважається, це буде інформація про масову корупцію серед його керівників, «росіяни будуть безжальні в зупинці WikiLeaks».

Росіяни, під керівництвом офіцера ФСБ Володимира Путіна, так і не змогли виправдатися від багатьох звинувачень. Смерть Олександра Літвіненко від отрути, що поволі діє, вважається вбивством, проведеним ФСБ.

Отруєння Віктора Ющенка аналогічним чином підозріле, а дисидент Борис Березовській пережив, принаймні, один замах на його життя.

Проблема може бути гострішою для людей, які забезпечили Асанджа інформацією, ніж для самого Асанджа. ФСБ в основному обмежується нападом на російських емігрантів (а вбивство Качиньського?! — КЦ), а не на представників Заходу, проте, як повідомляє The Daily Beast, Wikileaks майже напевно отримав те, що він має, саме від емігрантів, в першу чергу від надбагатих російських підприємців, які втекли з Росси після приходу до влади путіна.

З урахуванням схильності Асанджа виставляти інформацію в первинному, необробленому, вигляді,  ФСБ, очевидно, буде неважко знайти джерело відомостей і поклопотатися про те, щоб до Асанджа звідти більше нічого не надходило».

Відзначимо, що дана інформація американських ЗМІ підтверджується  незалежним джерелом, яке було невідоме цим ЗМІ на момент публікації. Тому за стандартними правилами американської журналістики (у російської журналістики жодних правил немає, це просто філіали КГБ-ФСБ) вона вважається достовірною.

Йдеться про загрозу Асанджу з боку іншої російської тербанди — СВР. Що стосується російської тербанди ФСБ, то в даному випадку вона оперує, не привертаючи зараз до себе уваги відкритими погрозами, які, втім, вже були зроблені 2 тижні тому.


КЦ


До теми: WIKILEAKS завдав масованого удару по американському лихварству

Немає коментарів: