неділю, 8 серпня 2010 р.

Московським лікарям заборонено ставити діагноз «тепловий удар». Трупи вже нікуди дівати


Ось що пише в своєму ЖЖ московська лікарка:

«За минулу добу в реанімації померли майже всі. Загалом я їх розумію і навіть в чомусь заздрю — в морзі є холодильники, але їх вже не вистачає, там сьогодні вранці навіть сумно пожартували, запитавши у відповідального, що прийшов на розтин, — « А живі у вас там взагалі  залишилися?». У палатах реанімації задимлення — як на вулиці, при цьому — немає кондиціонерів, я так розумію, що якщо здорову людину на ніч покласти під дим, до ранку вона навряд чи виживе, не говорячи вже про хворих.

Я не розумію, чому влада мовчить і вдає, що нічого не відбувається, в Москві вже тиждень як можна було оголосити надзвичайний стан. Мабуть, прем'єр-президенту не до цього, у них поліція на порядку денному. Ну логічно, що бракує в газовій камері? — поліцаїв…. 

У корпусі відкриті всі вікна, задимлення в коридорах, палатах, операційних, процедурних, перев'язувальних, туалетах і в більшості ординаторських — таке ж, як і на вулиці. У відділенні реанімації вікна закриті, диму від цього не менше, але розноситься сморід від пов'язок, що гниють при 40 градусах, і випорожнень.

За минулу добу в лікарні померло 17 осіб. За позаминулу — 16. До сьогоднішнього ранку за минулу добу в морзі лікарні опинилося 65 трупів — наші плюс не «судові» трупи з навколишніх квартир. Трупи складають в підвалі стоячи  — холодильники вже зайняті.

Швидка пачками везе людей похилого віку з фактичним тепловим ударом, під страхом звільнення швидкій заборонено виставляти діагноз «тепловий удар, перегрів» ( тому що у нас — не спекотно, у нас в місті — все гаразд). Ми теж такого діагнозу не виставляємо — ми не хочемо щоб нас звільнили, у нас сім'ї і їх нічим буде годувати, якщо що, а нічого іншого, окрім як лікувати -  ми не можемо.»

Джерело: КЦ 

Немає коментарів: