пʼятницю, 22 жовтня 2010 р.

Журналісти знайшли в московській церкві ікону зі Сталіним

Ікона з зображенням сталіна

Журналісти «МК» виявили в одній з московських церков ікону із зображенням Йосипа Сталіна. Про це газета пише в номері за 21 жовтня.


Мова йде про храм Святого Миколая, що розташований у невеликому будинку між корпусами Російської державної бібліотеки. Приблизно за десять метрів від входу висить велика ікона святої Матрони Московської, а поруч - зображення ключових моментів життя чудотвориці. На одному з таких зображень Матрона Московська постає в компанії Йосипа Сталіна.


Про походження ікони нічого не відомо - в церкві не змогли назвати її автора. У свою чергу благочинний храмів Центрального округу отець Володимир припустив у розмові з «МК», що храм Святого Миколая отримав ікону в дар. Що стосується автора ікони, отець Володимир не виключив, що вона могла бути написана одним з іконописців Покровського монастиря, де спочивають мощі святої Матрони. «Мабуть, хтось намалював Сталіна, ґрунтуючись на чутках, не знаючи справжнього стану речей», - вважає він.


Згідно з легендою Йосип Сталін відвідав Матрону Московську в 1941 році, під час війни. Саме цей момент і відображений на іконі, що висить у церкві Святого Миколая. РПЦ, а також більшість віруючих і священнослужителів факт знайомства Сталіна з Матроною категорично заперечують, вважаючи це домислами і мракобіссям.


У ЗМІ не вперше дізнаються про спробу «канонізувати» Йосипа Сталіна. У 2008 році розгорівся скандал навколо храму святої княгині Ольги в Стрельні (Ленінградська область), де була виявлена ікона все тієї ж святої Матрони Московської, поряд з якою в повний зріст зображений Сталін. Ікону в результаті зняли, а настоятеля церкви о. Євстратія, який її вивісив, позбавили сану.


Тризуб


Тут хочу нагадати, що т. зв. "русская православная церковь" є однією з найбільших у світі шпигунських мереж тоталітарно-сектанського спрямування, створеної у вересні 1943р. "конкордатом" особисто Й.Джугашвілі (Сталіним) в складі НКВД-МГБ-КГБ-ФСБ


До теми:
BІДЕО. Сатанинська РПЦ. Кацапський піп освячує стриптиз клуб.


Кацапський канонічний православний маразм



Немає коментарів: