пʼятницю, 12 березня 2010 р.

Антиукраїнська ВР відмовилась вводити відповідальність за приниження гідності українців

бидлоеліта
«Більшість Верховної Ради висловилася проти запровадження відповідальності за приниження гідності українського народу», - констатував 10 березня заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко, коментуючи голосування за законопроект «Про внесення змін до Кодексів України щодо запровадження відповідальності за приниження гідності українського народу».

Як повідомили ZAXID.NET в секретаріат заступника голови Верховної Ради України, під час свого виступу М.Томенко назвав ідею цього законопроекту "абсолютно правильною" і намагався переконати парламент підтримати його у першому читанні та доопрацювати до другого. "Оскільки ми маємо цілу низку ганебних випадків, коли посадові особи, зокрема, секретар Донецької міської ради, можуть в своїх виступах зневажати власну державу, її мову, атрибути державності тощо, то нам просто необхідно поставити на цьому крапку та ухвалити такого роду законопроект", - сказав він.

М.Томенко також нагадав, що минулого року парламентом було ухвалено закон, співавторами якого виступив він та народний депутат В.Мойсик, щодо посилення кримінальної відповідальності за наругу над державними символами України. "Тепер нам необхідно ввести, як мінімум, відповідальність посадових осіб та, зокрема, посадових осіб засобів масової інформації за приниження гідності України та її громадян. Адже ми маємо непоодинокі приклади неадекватних українофобських дій та заяв депутатів місцевих рад, різного роду чиновників та ЗМІ", - сказав М.Томенко. Як приклад він привів комунальний канал ТРК "Київ", який, за його словами, "активно використовується для приниження традицій християнства, зокрема православ´я в різноманітних телевізійних програмах". "Отож, такий законопроект був вкрай необхідний для країни і українського суспільства, натомість його підтримали лише фракція Блоку Юлії Тимошенко, Блоку Литвина та частина НУ-НС", - наголосив Віце-спікер.
Джерело: Тризуб

Немає коментарів: