вівторок, 9 березня 2010 р.

ФСБ вбила чекіста-перебіжчика Сірих і його сім’ю

кацапська фсб
За повідомленням британської преси, в неділю 7 березня з квартири на 15 поверсі висотної будівлі в Глазго «випали» і розбилися на смерть 3 колишніх росіянина: 43-річний офіцер-перебіжчик з ФСБ Сірих (Serykh), його дружина і син у віці 20 років.

Згідно повідомленням сусідів, до «випадання» з вікна на їхню квартиру зробила наліт група невстановлених осіб. Сусіди спочатку припустили, що це була поліція, проте поліція це категорично заперечує.

Спочатку сім'я перебіжчика Сірих проживала в Канаді, з листопада 2000 по листопад 2007 рік, а потім переїхала до Лондона і попросила політичного притулку. Із слів поліції, Сірих дав свідчення англійської поліції з «неймовірними викриттями» канадського уряду.

До Глазго сім'я фсбшника Сірих переїхала з Лондона восени 2009 року. Застарілий висотний будинок, з якого сталося «випадання», знімається для убогих біженців добродійною організацією «Імка» («Християнською асоціацією молодих людей»).

Сім'ї чекіста було відмовлено в політичному притулку в Англії після Канади, але ніхто їх не знімав з грошового забезпечення, і поліція не заперечувала проти їх подальшого перебування в Англії.

З Канади їх ніхто не висилав, а просто відмовили в наданні канадського громадянства, що типово для Канади в аналогічних випадках з колишніми фсбшникамі. Вони завжди могли повернутися до Канади, оскільки у них там було ПМП. Це і стало причиною відмови в наданні їм політичного притулку в Англії.

За словами поліції в Глазго, «випадання» є «найдивнішим випадком, з яким їм до цього доводилося мати справу».

Російські ЗМІ, які знаходяться під жорстким контролем ФСБ Росії, помилково повідомили, що англійська поліція нібито розглядає цей випадок як самогубство, проте насправді поліція так не вважає, в усякому разі поки що, і веде розслідування.

На відміну від чекістських ЗМІ Росії, англійська преса повідомляє про вбитого офіцера ФСБ Сірих і його сім'ю як про «жертви падіння» («fall victims»), але у жодному випадку не як про жертви самогубства.

Повні імена тих, що «випали з висотки», поліція не повідомляє доти, поки вона не встановить найближчих родичів загиблих, щоб повідомити їм про 3 смерті в Глазго (на фото поліція досліджує сліди на балконі, з якого «випали» чекіст-перебіжчик і його сім'я).

Тим часом російські інформаційні агентства без всякого посилання поспішили повідомити, що батька сімейства нібито звали Еса (Esa) і він «боявся бути висланим на батьківщину, заявляючи, що там його чекає неминуча смерть від рук влади».

«Жертви падіння» були зв'язані мотузком. Перед тим, як стати «жертвою падіння», з балкона була викинута дуже важка шафа для прориву антісуїцидной сітки. Як їм вдалося її вивернути, невідомо, повідомляє англійська преса.

Пересічні громадяни західних країн не сумніваються, що поліція щось недоговорює і що перебіжчика, його дружину і сина могла вбити російська терористична банда ФСБ.

На військовому англомовному форумі один з них пише:

«Стрибати з 30-поверхового будинку — дивний спосіб вбити себе і сім'ю (я покашлюю, КДБ, я покашлюю)».

Джерело: КЦ 

Немає коментарів: