четвер, 25 березня 2010 р.

МІНСЬК. Білорусь подала на Росію в суд

Лукашенко
Міністерство юстиції Білорусі звернулося до Економічного суду СНД, що виконує функції суду Евразес, з позовною заявою про правомірність стягування експортних митних зборів на нафтопродукти і нафтохімічну сировину, яка постачається з Росії до Білорусі, повідомляє в четвер прес-служба біларуського Мінюсту на своєму сайті.

У повідомленні Мінюсту сказано, що «застосування вивізних митних зборів на продукти переробки нафти, використовувані як хімічна сировина в безперервних виробничих процесах, серйозно утруднило, а по окремих позиціях — привело до повного припинення постачань таких продуктів на нафтохімічні підприємства Білорусі». По суті, відзначає відомство, це означає загрозу повної зупинки роботи ряду найбільших підприємств нафтохімічного комплексу Білорусі.

Білоруське відомство вважає, що вимога сплати експортного мита на продукти переробки нафти, що вивозяться з Росії, і нафтохімічну сировину украй негативно впливає на процес поглиблення економічного співробітництва, а також «протирічить цивілізованій практиці міжнародної торгівлі і підриває базові принципи добросусідства у взаєминах між Білоруссю і Російською Федерацією», передає «Інтерфакс».

Джерело: КЦ

Немає коментарів: