четвер, 17 грудня 2009 р.

МЕРЗОТА: Комісія Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЕ) з політичних питань відмовилася схвалити поправку до доповіді про Голодомор 1932-33, що ви

Бидлоеліта
"Всі поправки, що містять слово "геноцид", а також ніякі українські пріоритети по відношенню до інших республік колишнього СРСР, що постраждали з голоду в 30-х роках минулого століття, не пройшли", - повідомив заcтупник голови російської делегації в Асамблеї, перший зампред думського комітету у міжнародних справах Леонід Слуцький.

Слуцький додав, що при цьому комісія ПАРЕ схвалила всі поправки Москви до цієї доповіді.
"Таким чином, всі спроби використовувати цю історичну трагедію для розв'язування антиросійської риторики в Асамблеї провалилися", - відзначив парламентарій.

Він нагадав, що резолюція з питання "масового голоду 1932-1933 років на території колишнього СРСР" буде представлена на січневій сесії ПАРЕ. Доповідачем призначений віце-спікер ПАРЕ Мевлют Чавушоглу, який в кінці листопада відвідав з візитом Москву.
Минулого року в ході весняної сесії ПАРЕ Бюро Асамблеї підтримало пропозицію українською делегацією розглянути тему Голодомору 1930-х років на Україні. Київ планував підготувати документ, в якому містилося б прохання визнати Голодомор геноцидом.

Немає коментарів: