четвер, 24 грудня 2009 р.

Різдво з Країною Мрій

19 грудня Країна Мрій гостинно розчинила свої двері для всіх, хто любить щиро святкувати, веселитися та шанує традиції предків. Софія Київська прийняла на своїй території етнічний фестиваль, що вирішив порадувати киян ще й морозної пори.
Зимова Країна Мрій розпочалася на День святого Миколая – в одне з найулюбленіших дитячих свят. Своїх дорослих та маленьких гостей вона зустріла у величному Софійському соборі, де звучали пісні у виконанні хору «Дзвіночок». Після такого урочистого зачину святкування перемістилося до Митрополичих палат – там на діток чекали ляльковий вертеп, «Бурштинова різдвяна шопка», «Бурштиновий Святий Миколай», хороводи та солодкі «миколайчики», а для дорослих було приготовано запашне вино з медом. Після завершення вистави на гостей чекало частування традиційними українськими стравами від «Української родини» Після того були танці під музику старовинних лір та кобз, що ожили в руках музикантів «Хореї Козацької», нікого не лишивши байдужими, а природа зробила до свята найкращий дарунок – намела кучугури снігу!
І це – лише початок, адже попереду ще цілий зимовий місяць зі святами, дивами й казками. Тож чекаємо всіх на «Різдво у світі» 25 грудня о 17 годині на території Національного заповідника «Софія Київська». У цей день відбудеться відкриття різдвяної шопки, а фольклорні гурти «Божичі» та «Хорея Козацька» гратимуть і співатимуть для гостей псалми, канти й колядки.
Після цього Країна Мрій завітає до Софії вже у січні, то ж запрошуємо Вас на зимові святкування!
РІЗДВО У СВІТІ – 25 грудня (п’ятниця), 17:00
РІЗДВО – 8 січня (п’ятниця), 17:00
МАЛАНКА, КОЗА – 13 січня (середа), 17:00
СВЯТОГО ВАСИЛЯ – 15 січня (п’ятниця), 17:00
ВОДОХРЕЩА – 19 січня (вівторок), 19.00
Вхід за квитками на територію Софії Київської.


Джерело: Країна Мрій

Немає коментарів: