пʼятницю, 4 грудня 2009 р.

Росія віддасть Китаю Далекий Схід добровільно

москва пекін
Програма співпраці на 2009–2018 роки між регіонами Далекого Сходу і Східного Сибіру Росії і північного сходу КНР», схвалена формальним кремлівським ватажком Ведмежим і головою КНР Ху Цзіньтао, означає, як мінімум, продаж китайцям гуртом сировинних ресурсів Східного Сибіру і Далекого Сходу, а як максимум — запуск поступового (розтягнутого, можливо, на десятиліття) процесу передачі цих територій Китаю, пишуть російські коментатори, вказуючи, що цей процес фактично йде вже давно.

На думку багатьох російських спостерігачів, добровільна передача Далекого Сходу і частини Сибіру Китаю пояснюється тим, що нинішній кремлівський режим в Росії бажає отримати додаткові гарантії стійкості своєї влади.

Китайські лідери повинні чудово розуміти, що у разі зміни влади в Росії будь-який уряд, який прийде на зміну нинішньому, будь він ліберальним, комуністичним, націоналістичним та ін., негайно поставить питання про перегляд умов «співпраці», такої вигідної для Китаю.

Таким чином, Китай стає суб'єктом, безпосередньо зацікавленим в тому, щоб влада в Росії і далі залишалася в руках групи фізичних осіб, що поступилися йому ресурсами Сибіру і Далекого Сходу.

Аналітики нагадують, що коли у Владивостоку почалися акції протесту проти фактично заборонних ввізних митних зборів на легкові автомобілі, Кремль був вимушений кинути на придушення цих акцій московський ОМОН, оскільки місцевий ОМОН застосовувати силу проти своїх співгромадян відмовився.

Влада Росії не може не розуміти, що у разі посилення кризи і виникнення масових громадянських заворушень по всій країні московського Омону на всіх не вистачить. Тому цілком імовірно, що в Москві розраховують, що у разі виникнення подібної ситуації допомогу надасть Китай.

Не так давно в телевізійному конкурсі «Ім'я Росії» перемогу отримав князь-колабораціоніст Олександр Невський, що визнав себе васалом Золотої Орди, щоб дістати можливість використовувати зовнішню силу для вирішення своїх внутрішньополітичних завдань.

Цього російського зрадника в Росії досі вважають зразком патріотизму. А нинішня влада і зовсім зробила з нього «ім'я Росії».

На думку деяких російських експертів «Програма співпраці» між Китаєм і Росією є «зрадою національних інтересів Росії».

Операція з Китаєм є визнанням сучасною російською «елітою» факту власної деградації і нездатності нинішнього режиму використовувати на користь країни навіть ті величезні ресурси, які Росія все ще має.

Кремлівський режим просто вирішив продати гуртом ресурси Сибіру і Далекого Сходу Китаю, оскільки сам просто не здатен забезпечити нормальне освоєння цих територій.

Таким чином, деградація чекістського правлячого класу зайшла так далеко, що загрожує не просто національним інтересам і національній безпеці Росії, але й самому існуванню Росії як держави, вказують російські експерти.

Джерело: КЦ 



Немає коментарів: