пʼятницю, 11 грудня 2009 р.

Російський адмірал заявив про загибель Військово-морського флоту РФ

ВМФ Росії
Ситуація у ВМФ Росії є критичною. Про це на круглому столі в Москві заявив Валентин Селіванов, адмірал, у 90-і роки — начальник Головного штабу ВМФ, повідомляє Флот2017.

«У Військово-морському Флоті списано до 80–85 відсотків надводних кораблів, підводних човнів, бойових літаків. Побудувати збираються тільки один надводний корабель і один дизельний підводний човен. На флотах залишилося по 30–35 кораблів, катерів і підводних човнів. Більшість з них — катери. Подумайте тільки: 251 атомний підводний човен побудував Радянський Союз. У рік здавали флоту по 10–11 субмарин. Зараз же ж на Північному і Тихоокеанському флотах — одиниці атомних підводних човнів, а дизельних на Північному флоті в постійній готовності тільки два, на Балтиці і Чорноморському флоті — по одній», — сказав він.

«Ударної авіації у ВМФ немає взагалі, адже було чотири морські авіаносні авіадивізії. Всього на флоті в готовності 129 літальних апаратів. Це переважно військово-транспортна авіація для обслуговування командного складу і декілька десятків протичовнових гвинтокрилів. Нинішні сили не дозволяють спланувати і провести хоч би одну з тих п'яти операцій, яку повинен проводити кожен флот: ні операцію з розгрому ворога, ні пошук і знищення, ні порушення комунікацій супротивника, ні захист своїх, ні висадку оперативного складу. Ось така зміна якості відбулася», — підкреслив адмірал.
За його словами, країни НАТО встигли обігнати російський флот в технічному оснащенні.
«В них — диво! Ви не уявляєте! Це атомний авіаносець на електрорусі. У нас же ж атомні на паросиловому. Ми всі знаємо, що таке парові катапульти для злету з палуби. А в них ці катапульти вже електромагнітні», — відзначив Селіванов.

Джерело: КЦ

Немає коментарів: