неділю, 20 грудня 2009 р.

У м. Миколаєві відкрито адміністративне провадження відносно 24 замовників російськомовної реклами

Ти бачиш сни
державною мовою?


Про це Миколаївське обласне управління у справах захисту прав споживачів письмово повідомило скаржникам — миколаївським волонтерам Громадського руху «Не будь байдужим!».

Ще в листопаді волонтерами Руху було зафіксовано більш ніж 60 порушень мовного законодавства у сфері реклами. Про всі випадки порушень миколаївці повідомляли відповідним контролюючим органам. «Минулого місяця зусиллями небайдужих було здійснено моніторинг зовнішньої реклами в центрі міста. За дуже короткий проміжок часу було виявлено, що кількість російськомовних біг-бордів та лайт-боксів на центральних вулицях обраховується десятками, а то й сотнями. Маючи перші результати перевірок у центрі міста — санкції до порушників, ми розпочинаємо моніторинг спальних районів», — прокоментував перебіг громадської кампанії з дотримання мовного законодавства у сфері реклами волонтер із Миколаєва Володимир.

Аналогічна громадська кампанія триває і в сусідньому Херсоні, де кількість волонтерів, що здійснюють моніторинг зовнішньої реклами на порядок вища від Миколаєва. У Херсоні тривають перевірки замовників російськомовної реклами обласним Управлінням у справах захисту прав споживачів. На окремих порушників відкрито адміністративне провадження. Проводиться роз'яснювальна робота серед фізичних та юридичних осіб, що надають послуги з виготовлення та розміщення реклами. Організатором громадської кампанії виступив всеукраїнський Громадський рух «Не будь байдужим!».

Джерело: Майдан 

Немає коментарів: