понеділок, 4 лютого 2008 р.

ШОК! Блюзнірство під Крутами за участю Президента країни


Знову про Крути.

Побачив в новинах репортаж про відзначення річниці бою під Крутами і не повірив власним очам - "під час робочої поїздки до Чернігівської області Президент України переглянув батально-історичне дійство «Бій під Крутами»"

Таке враження, що ми зовсім збожеволіли!

Як можна влаштовувати цирк в такому місці!!!???

Перевдягнені блазні бігають з бутафорськими іграшками зі студії Довженка, а Президент країни це "переглядає" разом зі свитою!!!

Невже не знайшлося ЖОДНОЇ людини, яка б зупинила цю оргію, яка б сказала, що це дикість, що біля ТАКИХ меморіалів не влаштовують ніяких вистав!

Ніхто!

Ніде!

Ніколи!

Ви колись чули щоб хтось!?, десь!? з цивілізованих, психічно здорових людей ставив театральні вистави на цвинтарі???!!!

Це ж називається ВАНДАЛІЗМОМ!

На Марсовому полі – де знайшли свою геройську смерть наші земляки – не вертеп дегенеративний роблять, а вшановують мовчанням.

Крути - місце ганьби української політики (і минулої - часів УНР, і як з'ясувалося сучасної!) і місце слави української зброї, місце, де СВІДОМО! віддала життя за Україну (власне за нас з вами!) наша УКРАЇНСЬКА МОЛОДЬ, зраджена власним урядом.

Місце, де билися до останнього набою, до останнього удару серця, а ті, яким від ран вже зброя з рук впала - прийняли геройську смерть від ворожого ката!

Молодь, яка як і наші Великі Пращури в середньовіччі – воліли або собак, котів і щурів чи падло коней їсти (під час облоги) або вмерти лицарською смертю в бою та Вічну Славу Здобути ніж ворогові піддатися (піти на компроміс!)

Бо Слава Геройства (як і Святість Мученичества у Християнстві) здобувається тільки там, де здійснені СВІДОМО!


ВІЧНА СЛАВА НАШИМ СВЯТИМ ЛИЦАРЯМ - АНГЕЛАМ!

11 коментарів:

Анонім сказав...

В цивілізованих країнах реконструкція подій проводиться дуже давно.

Битва при Гастінгсі збирає тисячі учасників та тисячі глядачів в Великобританії, Грюнвальдська битва в Польщі, Бородіно в Росії і так далі, незчисленна кількість подібного роду заходів проводяться по всьому світу.

Можливо, ви відстали від життя?

Yaro сказав...

пан Олександр не тільки не знає що реконструкція історичних подій в цивілізованих країнах проводится давно і підримується державою в рамках патріотичного виховання
http://en.wikipedia.org/wiki/Historical_reenactment
але й не знає історії власної країни

Oleksandr Biletskyi сказав...
Автор видалив цей коментар.
Yaro сказав...

пан Олександр ще й географії не знає :(

ну що ж так і запишемо -історії України (ну і інших країн теж) незнає, географії не знає

Анонім сказав...

До уваги Олександра http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D1%80%D1%8E%D0%BD%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%B4

Анонім сказав...

Oleksandr Biletskyi, ви (саме з маленької літери) - людина, не здатна до цивілізованого діалогу та політичний імпотент.

Не можу сказати, що з повагою,
Сергій.

Анонім сказав...

пан Олександр, ця подія - це наша історія. І її треба зберегти в пам’яті, хочаб таким чином. Гастінгс доречі показує 100% перемогу Французів (Норманів) над єтнічними Англійцями , і нічого - проводять це дійство. А на Грюнвальд приїзджають Німці і нічого нормально собі програють...

Це істроична реконструкія і не більше. Я вже мовчу про те що навмистно показали бій лише до середини, і не показали Українського програшу в ноьому.

Я приймав участь на стороні Матросів Балтійского флоту, хотча я патріот, і знаю хто виграв, а хто програв.

Анонім сказав...

На вскидку могу вспомнить "Лютежский плацдарм" и "Освобождение Киева" к примеру. Там мы (Красная Армия) побеждаем.

Но вычеркивать поражения из своей истории это мне напоминает тему с "историю пишут победители". Так чтож теперь если проиграли забыть про павших солдат как про страшный сон и никогда не вспоминать?

Yaro сказав...

з якого боку поразка? успішний ар`єргардний бій української частини (на відміну від боїв в тому ж Конотопі чи Бахмачі), українські частини успішно відійшли виконавши наказ, а ворог на деякий час зупинив наступ і впорядковувся після втрат які для цих частин були найбільшими з початку наступу

Анонім сказав...

Прежде чем сделать столь безграмотное заявление следует хорошо подумать. Бородино, Малоярославец. Гнев, Лейпциг, Ватерлоо, Минск - «Линия Сталина», Санкт-Петербург - «Невский пятачок», Киев – «Лютежский плацдарм» .. Это места проведения военно-исторических реконструкций и, это далеко не все. Эти мероприятия, в первую очередь, являются одной из форм отдания должной памяти людям которые с оружием в руках сражались за свою страну. А во вторых, с помощью военно-исторических сцен на полях сражений повысить интерес к героической и трагической отечественной истории, усилить гордость и восхищение нашими героями. Или на тех полях сражались и гибли не герои? Или в 41м, а за тем в 43м под Киевом среди сотен тысяч сражающихся с врагом и отдавших свои жизни не было украинцев? Гуляя по берегу Днепра, не топчете ли вы их кости? А продажа земли вокруг музея-заповедника «Битва за Киев в 1943 году», где каждый сантиметр земли орошен кровью наших героев, не кощунство? Не вандализм? Чего ж вы помалкиваете и не делаете громких заявлений? Или там полегли не ваши герои?
Гражданская война – это война классовая. Люди дрались и гибли, не колеблясь ни секунды, за идеи. И украинцы были со всех сторон. Разве в январе 18го года на заводе Арсенал, среди сражающихся с частями УНР, не было украинцев? Или их не было в отрядах Красной гвардии? Студенты 18го, в отличие от своего правительства, пошли отстаивать свою идею. И вечная им Слава. И мероприятии в первую очередь направлено не на увековечение памяти «ошибок правительств», а на то что бы будущая подрастающая УКРАИНСКАЯ МОЛОДЕЖЬ вживую могла представить своих героев, а не слушать вечный плачь Ярославны о трагизме украинского народа. Весь трагизм вот в таких как вы и подобные заявления, типа вашего, не более чем политическая спекуляция.

Yaro сказав...

це вже зовсім дурість і невігластво ... ви хоча б якесь нормальне дослідження прочитали чи що? які таки 3 набої? набої почали закінчуватися після 4 годин бою ! штикова атака яку очолив сотник Омельченко була вже при відході студентів з позицій наприкинці бою - якщо ви вже збираєтесь щось говорити - прочитайте хоча б книжку Я.Тинченко "Перша Українсько-Більшовицька війна (грудень 1917 - березень 1918)" вона викладена на сайті http://vijsko.milua.org/