середу, 5 січня 2011 р.

Гольфстрім помер. Життя на Землі змінилося

Гольфстрім
Життя на Землі щойно змінилося. Гольфстрім помер.

За останніми супутниковими даними, Гольфстрім більше не існує. Вся система морських течій Північної Атлантики є ключовим елементом теплового регулювання планети, дозволяючи Ірландії і Англії бути вільними від льоду, а Скандінавським країнам не бути дуже холодними. Це те, що захищало весь світ від нового льодовикового періоду — термохаліна система циркуляції — в даний час у ряді місць померла і вмирає на інших ділянках.

Гольфстрім — це «річка» з теплою водою, яка рухалася через Атлантичний океан, досягала Мурманська і обігрівала Європу своїм теплом, одночасно захищаючи її від полярних вітрів.

У Німеччині два місяці поспіль (протягом листопада і грудня 2010 року) зберігається стабільний сніжний покрив завтовшки близько 10 см, чого не було вже багато десятиліть, і продовжуються незвичайні для цих місць морози, що доходять ночами до мінус 20°С. Типової для початку зими відлиги цього року не було.

Італійські фізики в ході експерименту використовували ванну з холодною водою і додали колір теплим струменям води. Можна було побачити межі холодних шарів і теплих струменів.

Коли додали олії у ванну, межі шарів теплої води порушилися і поточний вихор був ефективно знищений.

Це те, що зараз відбувається в Мексиканській затоці і в Атлантичному океані з Гольфстрімом. Річка «теплої води», яка тече з країн Карібського басейну, не доходить до Західної Європи, вона вмирає через корексит — це хімічна речовина, яку адміністрація Барака Обами дозволила концерну Брітіш Петролеум (BP) використовувати, щоб приховати масштаби лиха в результаті вибуху бурової платформи в квітні минулого року.

Близько 2 млн. галонів корекситу, а також декілька мільйонів галонів інших діспергаторів додали до більш ніж 200 мільйонів галонів сирої нафти, яка виливалася протягом декількох місяців з свердловини, пробуреної BP на дні Мексиканської затоки. Так вдалося ефективно приховати велику частину нафти, опустивши її на дно, і сподіватися, що концерну ВР вдасться серйозно зменшити розміри федерального штрафу, залежного від розміру нафтової катастрофи.

В даний час немає способів ефективного «очищення» дна Мексиканської затоки. Крім того, нафта дісталася східного узбережжя Америки і далі витекла в північну частину Атлантичного океану, і там теж немає ніякої можливості ефективно очищувати нафту, що знаходиться на дні.

Першим повідомив про зупинку Гольфстріму Д-р Джанлуїджі Зангарі (Zangari), фізик-теоретик з інституту у Фраскаті в Італії. Вчений вже декілька років співробітничає з групою фахівців, що займаються моніторингом подій в Мексиканській затоці.

Його інформація міститься в журнальній статті від 12 червня 2010 р. і грунтується на супутникових даних CCAR Колорадо, узгодженого з NOAA ВМС США. Ці оперативні дані супутникових карт пізніше на сервері CCAR були змінені, і вчений говорить, що це була «фальсифікація».

Він повернувся до даним NOAA ВМС США і до пізніших даних, і заявив на початку серпня, що дані CCAR ненадійні, а його висновки не змінилися за якістю або кількістю серйозних наслідків . Він вважає, що заледеніння «в недалекому майбутньому неминуче через це лихо».

Д-р Зангарі стверджує, що величезна кількість нафти, постійно розширюючись в об'ємі, охоплює такі величезні області, що це серйозно впливає на всю систему терморегуляції планети шляхом руйнування граничних шарів теплого потоку води.

Конвейєр в Мексиканській затоці припинив своє існування нинішньої осені, останні супутникові дані ясно показують, що Гольфстріму в даний час немає, він починає розбиватися на частини і вмирати приблизно у 250 кілометрах на схід від берега Північної Кароліни, притому, що ширина Атлантичного океану на цій широті перевищує 5000 км.

У зв'язку з тим інтересом, який викликала тема «зникнення» Гольфстріму в інтернеті, російський вчений професор, автор двох монографій і 130 публікацій в області фізики, акустики, геофізики, математики, фізичної хімії, економіки, а також відомий блогер Сергій Леонідович Лопатников написав в своєму блозі в ЖЖ статтю, наводимо її в оригінальному вигляді.

«Про Гольфстрім і погоду взимку. Термохаліна судинна система, де теплі води течуть через прохолодніші, чинить великий вплив не тільки на океан, але і на верхні шари атмосфери до висоти в сім миль.

Відсутність Гольфстріму в східній частині Північної Атлантики порушила нормальний хід атмосферних потоків влітку цього року, внаслідок чого утворилися нечувано високі температури в Москві, відбулися засухи і повені в Центральній Європі, підвищилася температура в багатьох країнах Азії, відбулися масові повені в Китаї, Пакистані та інших країнах Азії».

Отже, що ж все це означає? Це означає, що надалі відбуватимуться насильницькі змішування сезонів, часті неврожаї і збільшення розмірів посух і повеней в різних місцях Землі.

Створення концерном BP «нафтового вулкана» на дні Мексиканської затоки вбило кардіостимулятор світового клімату на планеті. Ось що говорить д-р Зангарі:

— Я добре знаю й історію нашої атмосфери, і клімат, і навіть те, якими вони були, коли людини ще не було. Наприклад, сотні мільйонів років тому температура в порівнянні з нинішньою була на 12–14 градусів вище. Звичайно, є в чому і людині дорікнути.

За останні п'ятдесят років промисловість працювала дуже інтенсивно, викинувши величезну кількість парникових газів, які, безумовно, впливали на клімат. Тобто антропогенний внесок безумовно є. Але клімат — дуже тонке явище. Крім високих температур на Землі бували і заледеніння.

А вони виникають при концентрації парникових газів нижче двохсот частин на мільйон. Тоді з'являється так звана біла земля. Так от, зараз ми до цієї «білої землі» знаходимося ближче, ніж до найспекотніших аномалій, які були в історії нашої планети.

Все, що відбулося, призведе до відповідних наслідків для людської цивілізації, до екологічного колапсу, глобального голоду, смертей і масової міграції населення з зон, непридатних для проживання людини.

Новий льодовиковий період може початися у будь-який час, він почнеться із заледеніння в Північній Америці, Європі і Азії можливо навіть цієї зими. Новий льодовиковий період може убити 2 / 3 людської раси в перший рік у разі швидкого початку; якщо ж все відбуватиметься поволі, швидше за все, уб'є близько до цієї кількості, але просто протягом декількох років!

Отже, що ми маємо на вході? Величезний розлив нафти в Мексиканській затоці, а зараз вже — і в Атлантиці. Дві речі можна констатувати сміливо а) наявність на поверхні води нафтової плівки, б) присутність нафтових включень в товщі води. На що впливає якнайтонша нафтова плівка на поверхні?

1) змінюється випаровування вологи і теплообмін водної поверхні і атмосфери (очевидно, що випаровується менше, і випарувана рідина тепліша за норму.)

2) змінюється динаміка нагріву і охолодження водних мас, що захоплюються течіями, які утворюються в Атлантиці (зокрема — в Мексиканській затоці і поблизу нї)

В течію потрапляє тепліша вода. На долі градуса, але це має значення. Що ми маємо на виході? Західні вітри, переважаючі в центрі Атлантики, доносять до Південної Європи тепліше і вологіше повітря, ніж раніше. Т.з. гаряча склянка над рівнинною територією РФ влітку вони прорвати не змогли і скидали вологу у верхів'ях європейських річок (у горах)

Що ще важливіше, так це «притоплені» за допомогою зв'язуючих хімпрепаратів на сотні метрів углиб лінзи з важчих нафтових фракцій. Ці включення перешкоджають конвекційному теплообміну між придонними і поверхневими шарами води.

При цьому їх «притопили і гаразд». Без мапування. І вистрілили ці «лінзи» вже восени і їх вплив буде куди тривалішим. В результаті кільцева течія в Мексиканській затоці зупинилася. І тепер світ це відчуває.

Через це відбулася зміна густини води, насиченої нафтовою емульсією до великих глибин від обробки нафтового викиду зв'язуючим препаратом «Корексит», це також призведе до потемніння води і до значнішого поглинання нею сонячного світла, до відповідного зростання її температури.

Д-р Зангарі стурбований тим, що якщо в найближчому майбутньому не відбудеться запуску Кільцевої течії в Мексиканській затоці, це може мати глобальні наслідки, які спричинять за собою значні зміни погоди, що виявиться в обширних посухах, повенях, неврожаях, і подальшому браку харчів в глобальних масштабах.

Як відзначає д-р Зангарі, «реальну стурбованість викликає той факт, що в історії немає прецеденту раптової повної заміни природної системи непрацюючою системою, створеною людиною». І що найгірше — дані, що отримуються з супутників в реальному часі, є для Зангарі явним свідченням того, що в Мексиканській затоці виникла нова штучно створена природна система.

В рамках цієї нової і неприродної системи радикально змінилися такі параметри як густина, температура і солоність морської води. Це зупинило рух, що продовжувався мільйони років, Кільцевої течії в Мексиканській затоці.

А ось наступне повідомлення, висловлене д-ром Зангарі з математичною точністю і проілюстроване динамікою супутникових зйомок, краще прочитати кілька разів:

«Сьогодні дані вимірювання температури Гольфстріму між 76 і 47 меридіанами показують, що він на 10 градусів Цельсія холодніший, ніж був в той же ж період минулого року. Відповідно, можна говорити про наявність прямого причинно-наслідкового зв'язку між зупинкою теплої Кільцевої течії в Мексиканській затоці і падінням температури Гольфстріму».

КЦ

3 коментарі:

Мандрівний Волхв сказав...

Ніякий льодовиковий! А Японія які зими має без Гольфстріму? А західне узбережжя США?
Людям з усіх можливих варіантів властиво у першу чергу вибирати якнайгірші, а далі підганяти під них своє мислення! ;)
Все буде добре! ;)
Боги з нами! ;)

Juste сказав...

Результатом недолугої діяльності людини (внаслідок жадібності), 2012 може бути кінцем людства.

Анонім сказав...

BP це інструмент в руках білдерберської групи, а їм результат вигідний ,як ніколи.