середу, 23 вересня 2009 р.

FEMEN: прочани-хасиди не поважають жінок Умані!

Жиди
19 по 20 вересня в Умані на святкування 5770 Нового року зібралися тисячі прочан-хасидів. Таким чином, вони пошанували пам'ять свого духовного наставника Цадика Нахмана, який був похований на місці знищеного єврейського кладовища.

Тим часом, із цього приводу жіночий рух FEMEN надіслав відкритого листа до Служби безпеки України.

Зокрема, в листі жіночого руху FEMEN до СБУ йде мова про те, що "щоосені до Умані з'їжджаються тисячі прочан-хасидів для святкування Нового року - Рош Ха-Шана - у могили ребе Нахмана, засновника брацлавського хасидізма. Цього року місто відвідало понад 10 000 хасидів. Такий наплив представників ортодоксальної форми єврейської релігії, з особливостями культури і поведінковими стереотипами спричиняє за собою певні загрози".

"Тоді як в ЗМІ з'являється інформація про контроль за ситуацією з боку українських правоохоронних органів, на практиці виявляється, що взаємини з хаcидською общиною будуються не на користь уманчан, а особливо жіночої половини населення. Часто паломники демонструють повне ігнорування місцевих традицій, а деякі з них навіть не можуть виразно сказати, на території якої країни вони перебувають. Замість того, щоб приструнити гостей, місто йде їм на поступки, ймовірно, мотивуючись прибутком від такої кількості приїжджих.

Жінок ввічливо просять "поважати віру" і уникати відвідин Пушкінського мікрорайону, а також намагатися не показуватися паломникам на очі, оскільки під час святкування Нового року їм заборонено дивитися на жінок. Але, що найжахливіше, опинившись в далечіні від общини, часто паломники перестають чітко слідувати традиціям своєї віри, дозволяючи собі "відпочинок" від релігійних заборон.

Щоб бути упевненими в безпеці, батькам доводитися діяти самостійно, - одягати своїх дочок в одяг "під хлопчика". Жінки вже не можуть вільно гуляти вулицями міста - вони, як злочиннці, повинні сторонитися гостей і сидіти вдома. Часті факти домагань, нападів і навіть зґвалтувань хасидами українок не піддаються розголосу і не розслідуються на догоду псевдо-толерантності і релігійній терпимості.

Складається вибухонебезпечна ситуація, що розігріває радикально-націоналістичні і антисемітські настрої. Тому ми, від імені жінок Умані, звертаємося до Служби безпеки України з вимогою сфокусувати свою увагу на проблеми, що виникають у зв'язку з потоком, що збільшується, паломників-хасидів і застосувати заходи щодо їх усунення. Сподіваємося на ваше сильне плече і підтримку українських жінок.

Україна славиться своєю гостинністю і відвертістю. Але будь-які спроби посягань на нашу культуру повинні присікатися. Тому наше загальне завдання - не допустити того, щоб українки стали заручницями у власній країні", вважає Ганна Гуцол, лідер жіночого руху FEMEN.

Джерело: Аратта

1 коментар:

Анонім сказав...

Дожилися, що якісь зайди панують в Україні. Немає на них ніякої влади, ніякої управи. Може вже досить з нас цього шабашу? Молитися можна де завгодно, колись вони ніби-то молилися в пустелі. От нехай там і моляться, скільки їхня душа забажає. А влада твердо повинна сказати їм -ДОСИТЬ і не дозволяти безчинств. Бо колись люди згадають Коліївщину і буде лихо.