неділю, 24 січня 2010 р.

Україна розділила з Китаєм 4-е місце за кількістю пусків космічних ракет

Українська ракета космічного призначення "Зеніт-3SLБ" з американським телекомунікаційним космічним апаратом Telstar-11N успішно стартує з космодрому Байконур (Казахстан).

Україна ділить з Китаєм четверте місце за кількістю пусків ракет впродовж 2009 року, повідомляє УНІАН з посиланням на Національне космічне агентство України (НКАУ). Носії української розробки стартували шість разів. Усі пуски були успішними.
Зокрема, 30 січня 2009 р. з російського космодрому Плесецьк в Архангельській області стартувала ракета-носій «Циклон-3» з космічним апаратом «Коронас-фотон» для досліджень Сонця.
26 лютого з космодрому Байконур відбувся пуск ракети-носія «Зеніт-3SLБ» за програмою «Наземний старт» компанії «Міжнародні космічні послуги» (SIS) з канадським космічним апаратом Telstar 11N.
Компанія Sea Launch 20 квітня запустила з плавучої платформи італійський космічний апарат Sicral-1B за допомогою ракети-носія «Зеніт-3SL».
22 червня з Байконура відбувся успішний пуск ракети-носія «Зеніт-3SLБ» за програмою «Наземний старт» з малазійським космічним апаратом Measat-1R.
29 липня з Байконура проведено пуск конверсійної ракети-носія «Дніпро», яка вивела на орбіту шість космічних апаратів ОАЕ, Великої Британії, Іспанії і США.
30 листопада з Байконура відбувся успішний пуск ракети-носія «Зеніт-3SLБ» за програмою «Наземний старт» з американським космічним апаратом Intelsat-15.
Попереду — Росія з 24 пусками, США(23 пуска) і Франція(7 пусків).


Джерело: КЦ

Немає коментарів: