вівторок, 22 лютого 2011 р.

Гундяївські виродки розібрали унікальну дерев'яну Свято-Покровську церкву на батьківщині О.Довженка на Чернігівщині.

Ось так виглядала церква в Соснівці 

У селищі Сосниця на Чернігівщині група гундяївців розібрала Свято-Покровську дерев`яну церкву, збудовану у  1724 році
ось що від неї залишили московські шамани з ФСБ

Як передає кореспондент УНІАН, за даними обласної інспекції охорони пам’яток, церква не мала жодного охоронного статусу, оскільки у 1991 році районна влада не надала до інспекції необхідних документів. 

Наразі від храму залишилася тільки дзвінниця у псевдомосковському стилі, а власне церква розібрана до ґрунту. Вже зроблено новий фундамент. 

Місцеві мешканці розповідають, що старовинний храм розвалити було дуже тяжко, навіть рвалися троси, коли стіни розтягували важкими гусеничними тракторами.

В Українському товаристві охорони пам`яток історії та культури стверджують, що храм релігійна громада зруйнувала без будь-яких дозволів та планів подальшої реконструкції. Як саме виглядатиме споруда у майбутньому, поки що невідомо.

Гудяївець, що називає себе ІОАНН, планує на церковній території звести новий храм, для якого вже заготовлено чимало будівельних матеріалів. 

Водночас член Спілки письменників України Микола АДАМЕНКО був проти зведення нового храму, аргументуючи тим, що для сосничан Свято-Покровська церква значить набагато більше, ніж просто нова культова споруда, тим паче, що її свого часу відвідував кінорежисер Олександр Довженко.

Гундяївці говорять про проведення капітального ремонту храму, для чого збиралися кошти. Грошову допомогу для ремонтних робіт надали підприємства, установи і організації району, народні депутати України, політичні партії, громадські організації, місцеві підприємці.

Довідка УНІАН. У ХІХ столітті в Сосниці було шість церков, але у радянські часи не зруйнували лише одну – Покровську. Цей досить колоритний храм був збудований у 1724 році, але у 1847 його повністю перебудували. За структурою він був традиційний "козацький". Досить рідкісним, як для середини ХІХ століття, стало влаштування барокових фронтонів над зрубами.

У 1930-ті роки Покровську церкву закрили. Під час окупації там було відновлено богослужіння, однак у 60-ті роки її закрили знову. У приміщенні храму спочатку відкрили автошколу, вирізавши у стіні великий в’їзд для машин, згодом облаштували склад. Лише у 1989 році церкву повернули вірянам. 


У Сосниці минули дитячі роки видатного українського кінорежисера Одександра Довженка, які він описав у біографічній повісті Зачарована Десна. 


Княже Місто


До теми:
BІДЕО. Сатанинська РПЦ. Кацапський піп освячує стриптиз клуб.
Кацапський канонічний православний маразм



Немає коментарів: