вівторок, 27 жовтня 2009 р.

СПРАВЕДЛИВІСТЬ: Педофільська вендета в Литві: батько розстріляв чиновників-збоченців, які ґвалтували його доньку

Драсюс Кедіс, вбивця здеґенерованих виродків, Національний Герой Литви



У Литві розгорівся грандіозний політіко-педофільський скандал. Так само, як і у випадку з артеківською історією, там фігурують високопоставлені збоченці. Як і в Україні, слідство стосовно них йшло поволі. Проте розв'язка у цього скандалу дуже непередбачувана.

Галас виник після того, як було скоєно подвійне вбивство. Вбивство незвичайне. Спочатку в Каунасі знайшли труп 47-річного судді Йонаса Фурманавічуса. Одразу виникла версія, ніби злочин може бути пов'язаний з професійною діяльністю. Але незабаром в іншому районі міста виявили труп 30-річної Віолети Нарушавичене, пише "Вільна преса".

І одразу все стало майже зрозуміло. Біля мертвої жінки лежав пістолет, який належить на законних підставах 36-річному каунасцю Драсюсу Кедісу. А обидві жертви виявилися пов'язані звинуваченнями у педофілії, висунутими вбивцею. Суддя нібито ґвалтував п'ятирічну дочку Кедіса. А Віолета нібито була одним з організаторів оргій.

Підозрюваного у вбивстві за гарячими слідами не знайшли, його оголосили у міжнародний розшук, а в ЗМІ хлинула інформація про справу, якій, виявляється, скоро рік. Судячи з деяких ознак, їй не давали хід. І ось вона раптом вибухнула - обурений батько вирішив розібратися з ґвалтівниками, реальними чи вигаданими, по-своєму.

Кедіс звинуватив минулого року суддю Фурманавічуса, а також підприємця і колишнього керівника Каунаського відділення опозиційної Робочої партії Андрюса Усаса у зґвалтуванні його малолітньої дочки. Звинувачення будувалися на розповідях дівчинки, яка впізнала ґвалтівників по фото. Постачала педофілам дівчинку за гроші власна мати і її знайома Нарушявичене.

Кедіс півроку чекав, поки правоохоронці хоч якось відреагують на його заяву. Даремно. Влітку, щоб зрушити справу з мертвої точки, Кедіс публічно заявив про факти педофілії і розіслав листи політикам, депутатам Сейму, чиновникам і організаціям з прав людини і захисту прав дітей.

"Хай що станеться, я не мовчатиму, - наводить рядки з його листа популярний у Литві тижневик "Експрес-тиждень". - Заради своєї зґвалтованої малолітньої дочки, заради тих дітей, які були зґвалтовані, і тих, хто ще зазнає наруги, якщо цих збоченців не засудять".
Газета "Литовський кур'єр" цитує огидні подробиці з листа Кедіса: "Рік тому тоді ще моя чотирирічна дочка Дейманте обмовилася мені, своєму батькові (після розлучення дівчинка жила зі мною), що їй дуже не подобається, коли Андрюс, який приходить до її мами, лиже її".

Спроби добитися розгляду справи ні до чого не призвели. "Хоч Литва є членом Європейського Союзу і НАТО вже п'ять років і повинна бути правовою і демократичною державою, але правда і справедливість усе ще заховані десь глибоко в підземеллях радянського мислення і корупції. Через 20 років після оголошення незалежності Литви ми бачимо, яка несправедливість і корупція процвітають у правоохоронних і правових органах країни", - писав Кедіс.

"Розвалити СРСР було легше, ніж зараз змусити прокурорів і суддів Литви робити свою роботу, тобто боротися за справедливість, а не служити злочинцям", - написав тоді Кядіс.
Він створив сайт, присвячений цьому скандалу, де розмістив майже годинне відео з розповіддю дівчинки про знущання над нею.

Тим часом, відомий у Литві політик, представник партії громадської демократії Андрюс Усас, якого Кедіс також звинувачував у педофілії, і сам звинуватив його у наклепі і подав до суду, вимагаючи один мільйон літів за завдану шкоду своїй репутації. Реакції правоохоронців - нуль.

Незважаючи на те, що експертиза довела, що дівчинка "може правильно усвідомлювати конкретні значущі для експертизи обставини справи і надавати свідчення", нікого з фігурантів справи навіть не було допитано.

Не дочекавшись правосуддя, Кядіс дістав зі свого сейфа зброю і, як припускає слідство, влаштував вендету.

Зараз Кядіс - утікач. Його сайт, створений для розголосу справи, заблоковано, повідомляє REGNUM.

Проте народ став на його захист. Литовці проводять стихійні мітинги, під час яких, на знак підтримки Кядіса, приносять м'які іграшки, дитячий одяг і взуття до прокуратур своїх міст.

Робоча партія не стала вигороджувати свого функціонера Усаса, а змістила його з усіх посад і тепер ініціює відставку генпрокурора Литви, який і зволікав зі справою. Вже і президент Литви Даля Грибаускайте висловила незадоволеність перебігом розслідування справи про можливе насильство над дочкою Кедіса. Глава республіки зажадала від держустанов узяти на себе відповідальність і надати громадськості ясні відповіді.

Цей випадок педофілії далеко не єдиний в Литві. Більш того, на думку, члена парламентського комітету з охорони здоров'я, депутат від вище згаданої опозиційної фракції Робочої партії Дангуте Мікутене, зараз діти у Литві недостатньо захищені від сексуального насильства. Минулого року в країні було зареєстровано 114 подібних випадків.

Він звернувся до міністра юстиції Литви Ремігіюсу Щимащусу з проханням створити у країні якнайскоріше реєстр педофілів, пише "Комсомольская правда" з посиланням на "Литовский кур'єр".

Тема педофілів сьогодні особливо близька для України. Оскільки ось уже третій тиждень громадськість схвильована жахливими подіями також майже річної давнини, про які стало відомо тільки зараз - в дитячому міжнародному центрі "Артек" було зґвалтовано дітей. За неофіційною інформацією, до справи причетні високопоставлені чиновники, у тому числі і депутати Верховної Ради.

Джерело: Newsru.ua

Немає коментарів: