вівторок, 20 квітня 2010 р.

Москва намагається посадити в Бішкеці свою маріонетку Жолдошбека Алієва

москва організувала безлади в Киргизстані
У Бішкеці натовп громить ринки і магазини. Опозиціонери, що оголосили кілька днів тому про взяття влади, з ситуацією не справляються. Міліція фактично паралізована. Армія в події поки не втручається.

Джерела КЦ повідомляють, що за безладами в Киргизстані, можливо, стоїть Москва, яка намагається спровокувати в країні хаос і на хвилі бунту посадити в крісло президента Киргизстану якогось Жолдошбека Алієва.

За даними джерела Жолдошбек Алієв є кадровим співробітником ФСБ в ранзі майора і має громадянство Росії. Працював в президентській адміністрації.

Стверджується, що за особистим розпорядженням Путіна на «революцію» в Киргизстані було виділено 50 млн. доларів.

За конституцією Киргизстану, для того, щоб стати президентом країни, людина повинна прожити в країні 15 років. І цю проблему Москва планує вирішити шляхом міжнаціональних сутичок.
За одним з сценаріїв в результаті масових погромів російського населення Киргизстану Росія введе військових для їхнього захисту.

Нагадаємо, що в 2005 році Москва намагалася посадити в крісло президента Киргизстану полковника ФСБ Фелікса Кулова, але тоді плани Москви здійснити не вдалося.

Джерела КЦ вважають, що нинішня опозиція зіграла роль спускового гачка для провокації хаосу в країні.

Тим часом в Бішкеці почалися погроми на найбільшому в Центральній Азії речовому ринку «Дордой». Декілька сотень осіб прорвалися крізь оточення охорони і почали громити ринок. В той же час, за повідомленнями з різних джерел, з південних околиць Бішкека у бік центру міста рухається натовп в декілька сотень осіб.

Під Бішкеком група людей, що самовільно захопили землі, не відпускають виконуючого обов'язки мера столиці Ісу Омуркулова, вимагаючи вирішити проблеми із земельними ділянками, повідомило у вівторок інформаційне агентство «24.kg».

За даними агентства, близько 800 осіб перекрили дорогу валунами і не дозволяють мерові виїхати. Інцидент відбувається поряд з дипломатичним містечком.

На прохання присутніх, щоб тимчасовий уряд виділив кожному з них по чотири сотки, Омуркулов відповів, що ці землі роздати не можна, оскільки, за генпланом, там повинен бути зведений спортивний комплекс із стадіоном.

Як альтернативу мер запропонував самохомплювачам земель ділянки в селі Озерному поблизу аеропорту «Манас», проте пропозиція мера не задовольнила людей.

У Джалал-абаді, звідки родом екс-президент Курманбек Бакиев, продовжуються виступи його прихильників. Крім того, в Джалал-абадській області знаходиться брат Бакиева Джанибек, який очолював його охорону і якого нова влада звинувачує в тому, що він віддав наказ стріляти в демонстрантів 7 квітня в Бішкеці.

Нові безлади на околицях Бішкека почалися в понеділок. Багатотисячний натовп приміських рейдерів, озброєний бейсбольними бітами і шматками арматури, вимагав передати їм орні землі в околицях столиці. Власті змогли зупинити марш, лише задовільнивши цю вимогу. За даними держслужби реєстрації земель, від дій самозагарбників на території двох сільських управ постраждало понад 1100 га ріллі.

При цьому робота бішкекської міліції в понеділок була паралізована на декілька годин. Близько трьох сотень співробітників правоохоронних органів, переважно оперативний і керівний склад, влаштували пікет біля будівлі Міноборони республіки, де розташувався тимчасовий уряд країни. Міліціонери страйкували, добиваючись відставки в.о. голови МВС Болота Шерніязова, одного з лідерів киргизької опозиції, що брав активну участь в перевороті 7–8 квітня.


Джерело: КЦ

Немає коментарів: