середу, 31 березня 2010 р.

Лукашенку потрібна українська труба, щоб захиститися від Росії

Нафтогон Одеса - Броди



Президент Бєларусі Олександр Лукашенко доручив урядові провести переговори з Україною про використання нафтогону "Одеса-Броди" для транспортування нафти в Бєларусь.
Відповідне доручення Лукашенко дав першому віце-прем'єр-міністрові Бєларусі Володимиру Семашку, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.
Як уже повідомлялося, президент Бєларусі Лукашенко і президент Венесуели Уго Чавес домовилися про організації постачань венесуельської нафти в Бєларусь.
Країна змушена шукати можливості диверсифікації шляхів постачань нафти через збільшення Росією мита при постачаннях своєї нафти на білоруські НПЗ.
Передбачається, що Венесуела в травні 2010 року поставить у Бєларусь через Одеський порт спробну партію нафти в обсязі до 80 тисяч тонн, а до кінця року планує поставити до 4 млн тонн.
25 березня посол України в Бєларусі Ігор Ліховой заявив, що Україна може запропонувати Бєларусі потужності нафтопроводу "Одеса-Броди" для транспортування нафти з Венесуели на білоруські нафтопереробні заводи.
Про можливості транспортування нафти в Бєларусь з Венесуели через "Одеса-Броди" також заявляв експерт з енергетичних питань Богдан Соколовський.
Джерело: УП

Немає коментарів: