четвер, 4 березня 2010 р.

ДЕГЕНЕРАЦІЯ: Вже кожен четвертий(!) німець готовий імплантувати собі мікрочіп

Зомбоящик
Кожен четвертий німець - 23 відсотки з 1000 опитаних - заявив про готовність імплантувати собі під шкіру мікрочіп, якщо це принесе йому „певні вигоди”, повідомляє агентство AFP з посиланням соцопитування, проведене німецькою асоціацією IT-компаній BITKOM.

Майже кожен шостий респондент заявив при цьому, що згоден на імплантацію, для того, щоб у разі аварії або іншої небезпечної для життя ситуації його могли б швидко виявити і врятувати. Ще п'ять відсотків вважають, що мікрочіп допоможе їм краще управлятися з шоппінгом (англ. shopping - форма проведення часу у вигляді відвідин магазинів (найчастіше торгово-розважальних комплексів) і покупки товарів (одягу, взуття, аксесуарів, головних уборів, подарунків, косметики і т. д.).

Проте переважна більшість - 72 відсотків респондентів - заявили про те, що ні за яких обставин не погодяться імплантувати собі під шкіру мікрочіп.

Опитування проводилося напередодні відкриття у ФРН найбільшій міжнародній виставці електроніки CEBIT. Напередодні відкриття виставки міністр по захисту прав споживачів Ільза Айгнер призвала громадян ФРН остерігатися крупних IT-корпораций: Google, Apple і Microsoft, а також соціальних мереж таких, як Facebook. За її словами, IT-компании мають в своєму розпорядженні величезні бази даних користувачів, і ніхто не знає, яким чином ці дані використовуються.
Джерело: Тризуб

Немає коментарів: