середу, 24 березня 2010 р.

Британці вчаться розпізнавати російських шпигунів і терористів

welcome to moscow
У зв'язку з різким посиленням останнім часом шпигунсько-терористичної діяльності російської банди ФСБ, кульмінацією якої поки стало зараження радіоактивним полонієм більше 1000 осіб в Лондоні в ході отруєння чекістською бандою Лугового, Ковтуна і Соколенка перебіжчика Літвіненка, у Великобританії готується до перевидання брошура про те, як розпізнати і протидіяти російським злочинцям.

Вперше книга була видана контррозвідкою MI5 у 1963 році. Злочинна діяльність росіян відтоді не змінилася як в методах, так і в звичках.

Брошура, крім інших порад, містить рекомендацію британцям, що живуть в Росії, прикидатися необачними простаками, щоб привернути увагу шпигунів і тим самим їх виявляти.

Тому перевидана брошура буде корисна також самим росіянам в Росії для розпізнавання і нейтралізації сексотів і стукачів з терористичної банди ФСБ.

Брошура «Their trade is treachery» («Їхнє ремесло — зрада») об'ємом в 59 сторінок у 1960-і роки розповсюджувалася серед громадян Великобританії.

Мета брошури — попередити британців, що займають стратегічні посади , про діяльність російських шпигунів і навчити громадян Великобританії розпізнавати цих злочинців.

У цій брошурі є розділи під назвою «Як перешкодити шпигунові», «Як стати шпигуном в очах росіян (за 6 простих уроків)» і «Як не стати шпигуном (за 6 геть не простих уроків)».

Брошура розповсюджувалася серед британських держслужбовців, дипломатів, військових, вчених-ядерників, бізнесменів та інших британців, хто був так чи інакше пов'язаний з військовими, комерційними таємницями або знаходився в Росії.

Вона попереджає британців про те, що російські шпигуни можуть підібратися до них в будь-який спосіб — шляхом надання сексуальних послуг, шантажу, хабарництва або стеження. Британцям слід бути якомога акуратнішими, щоб не дозволити російським шпигунам використовувати їх як інформаторів.

Газета The Daily Mail публікує уривки з книги. Так, в розділі «Як перешкодити шпигунові» мовиться, що не слід залишати ключі там, де їх можуть узяти невідомі особи, оскільки «восковий відбиток робиться в лічені секунди». Також MI5 настійно радить не носити важливі документи в їдальню, ресторан, туалет і не здавати їх в камеру схову.

У книзі також містяться рекомендації, як приспати увагу російського злочинця і використовувати його як джерело інформації. Наприклад, можна вигадати собі декілька пороків, щоб вас скомпроментували.

«Якщо не можете придумати собі одін-два порока, просто будьте дурником. Якщо не можете бути дурником, станьте необачним. Приймайте позики з боку офіційних осіб. Якщо вони попросять вас про нешкідливу послугу в обмін на хорошу винагороду, відразу погоджуйтеся», — свідчить рекомендація.

У книзі підкреслюється, що мета всіх цих дій — втертися в довіру до російського ворога, його викрити і з'ясувати, що ж йому потрібно.

В розділі «Як не стати шпигуном» MI5 попереджає британців: у разі несподіваного контакту з представником Росії необхідно негайно повідомити про це в поліцію.

«Якщо ви подружилися з іноземцем, задумайтеся — чи правда він хоче дружби, чи йому потрібна інформація? Якщо ви знаходитеся в Росії, не варто багато спілкуватися з місцевими громадянами. Запорука успіху для британця в країні ворога — це розсудливе і розмірене життя», — вказується в книзі.

Найближчим часом з розробленими MI5 методами боротьби з російськими шпигунами і терористами зможе ознайомитися широка громадськість. Книга повинна вийти друком в червні 2010 року.
Джерело: КЦ

Немає коментарів: