четвер, 19 серпня 2010 р.

Відкрите звернення Асамблеї громадських організацій малого і середнього бізнесу



Відкрите звернення Асамблеї громадських організацій малого і середнього бізнесу до громадськості, органів влади, політичних партій та крупного бізнесу


Нам чиновники - наші з вами наймані працівники - говорять: платіть податки, внески в пенсійний фонд, тощо.

Відповідаємо: ми розглядаємо сплату законних податків, як громадський обов'язок і готові до його виконання, але лише і виключно у тому випадку, коли податки у повному обсязі почнуть сплачувати усі ті, хто, зловживаючи своєю близькістю до державних органів влади, дотепер уникає цього.

Перш ніж закручувати гайки внизу - наведіть порядок у себе вгорі.

Ми звертаємося до крупного бізнесу – переведіть свої кампанії, зареєстровані на Кіпрі, Віргінських островах та в інших оффшорах, в Україну, сплачуйте податки тут. Відмовтесь від псевдорозбивки своїх мегамаркетів та інших крупних підприємств на дрібні СПД.

Ми звертаємося до керівництва політичних партій – зробіть прозорим для виборця фінансування партій і виборчих кампаній, оформіть легально працівників та агітаторів, здійснюйте фінансування виключно безготівково з рахунків партій та виборчих фондів, сплачуйте податки. Інакше ви знову і знову будете спостерігати обридливе «тушкування» обранців народу. Як наслідок, сьогоднішня Верховна Рада абсолютно не відображає результатів останніх виборів в Україні і не є адекватним виразником інтересів цього народу. Ми вимагаємо розпуску або саморозпуску «клубу за інтересами» в більшості своїй безпринципних людей, який мав б за визначенням працювати як парламент великої європейської держави.

У переддень місцевих виборів нами буде опубліковано чорний список політичних партій, які на думку малого та середнього бізнесу не заслуговують на підтримку виборців.

Ми звертаємося до державних органів влади – зробіть наступне: а) забезпечте виконання вищезазначеного партіями та крупним бізнесом, б) звільніть чиновників-хабарників, нехай суд вирішує їхню долю, в) ліквідуйте гігантські, небачені у цивілізованому світі "ножиці" між максимальною та мінімальною зарплатнею, між найбільшою і найменшою пенсією, г) відмовтеся від державних маєтків, дач, резиденцій,
дорогих службових авто, спецготелів та санаторіїв, продайте їх на відкритому аукціоні, чим суттєво поповните бюджет та зменшите витрати на їх утримання. Створіть нарешті умови, коли багатий платить за бідного, а не навпаки, як зараз. Лише один приклад: високопосадовці взагалі не сплачують внесків у пенсійний фонд з суми, що перевищує 13200 грн., натомість отримують необмежені пенсії, г) відмовтеся від спроб зарегулювати і тим самим загнати в тінь малий і середній бізнес, д) уменшіть втроє-вп'ятеро кількість міністерств та відомств, а у тих, що залишаться, скоротіть на порядок кількість працівників, їх функції передайте саморегульованим асоціаціям підприємців та профспілкам

Ми звертаємося до всіх трьох – крупного бізнесу, партій і органів влади - які переплелися в одне ціле: схаменіться і подумайте, нарешті, хоча б з урахуванням інстинкту самозбереження.
Заявляємо: ми не крали державне майно і не купували його за безцінь. Без жодної допомоги з боку держави ми забезпечили роботою себе і своїх працівників. Ми утримуємо сім'ї, ростимо дітей, сплачуємо податки.

В той же час – і ми відповідально про це заявляємо - весь нелегальний бізнес «кришується» чиновниками та політиками.

Так далі бути не може.

Або ви з нами всі разом шануєте права і свободи кожного, спільно і солідарно дотримуєтеся загальноприйнятих у цивілізованому світі обов'язків перед державою і народом - або ми згадаємо про свій конституційний обов'язок, що випливає зі статті 5:

Ми – народ, який відповідно до Конституції є єдиним джерелом влади, який наймає цю владу для того, щоб вона виконувала Конституцію і ефективно захищала наші права. Якщо вона цього не робить – маємо повне право і обов'язок замінити недбалого, лінивого а то й злодійкуватого найманого працівника на іншого.

Думка про те, що ми будемо покірливо й мовчазно сприймати нові й нові утиски – ілюзія.

Чим швидше ви її позбавитеся, тим краще для вас.



Прийнято одноголосно на засіданні
Асамблеї громадських організацій малого і середнього бізнесу
у м.Києві 18.08.2010р.

Джерело: Майдан

Немає коментарів: