неділю, 8 серпня 2010 р.

У Москві від диму на льоту гинуть птахи

У Москві через густий дим почали гинути птахи, а тварини починають покидати звичні місця проживання в підмосковних лісах, про це повідомляють в російському відділенні всесвітнього фонду дикої природи (WWF).

Як повідомили очевидці, на півночі Москви на очах перехожих з неба за короткий проміжок часу впали і розбилися декілька горобців. Жителі інших районів міста розповідають, що бачили, як каменем падали більші птахи — ворони і голуби.

Багато автомобілістів заявляють, що на дорогах стали значно більше мертвих і розчавлених птахів та інших тварин. «Мабуть, через загальмовану реакцію очманіли від диму і чаду пернаті і чотириногі не встигають врятуватися з-під коліс», — розповів один з водіїв-очевидців.

Тим часом в похоронних конторах повідомляють про небувале зростання смертності в Москві. Йдеться про літній період.

«Звичайний найгарячіший час для ритуальних бюро столиці — осінь, зима, весна, але не літо, оскільки в цей час люди виїжджають за територію міста. Проте цього року б'ються всі рекорди — кількість звернень зросла в 3–4 рази», — розповіли журналістам представники похоронних контор.

За їхніми словами, крематорії працюють в авральному режимі, а деякі з них навіть відмовляються приймати тіла, оскільки не встигають впоратися з навантаженням.

Тим часом за повідомленнями ЗМІ, пожежі прийшли в самий центр Гулагу. У епіцентрі лісових пожеж опинився Зубово-Полянській район, в лісах яких розміщені аж цілих 17 концтаборів Дубравлага, куди росіяни кинули більше 13 тисяч зеків, як росіян, так і громадян майже 50 іноземних держав.

Найбільш складна для вертухаїв ситуація складається в районі концтабору № 7. Він знаходиться в центрі селища Соснівка.

Головний концтабірник Росії, ватажок російського Гулагу Реймер повідомив, що «необхідно буде евакуювати спецконтингент з 20 виправних установ Мордовії і Марій-Ел»

У ГУЛАГ перекинуті тюремзаки, а при необхідності перевезення зеків на відстань понад 60 км. вивіз «спецконтингенту» здійснюватиметься в столипінських вагонах, розповідають концтабірні наглядачі Росії.

Джерело: КЦ 

Немає коментарів: