середу, 25 листопада 2009 р.

Іспанська черниця викрила «свинячий грип»

A/H1N1
У світовій мережі з'явилося відеозвернення іспанської черниці Тереси Форкадес, в якому доктор медицини, колишній лікар, озвучуючи точку зору багатьох медиків, наводить наукові факти і аномальні події, що мали місце за останні декілька місяців і відносяться до поточного вірусу A/Н1N1, і робить висновки, які примушують поглянути на світову ситуацію з пандемією з нової точки зору.
По кожному наведеному факту або події Тереса посилається на офіційні джерела як престижних наукових співтовариств, так і міжнародних організацій, таких як Всесвітня Організація Охорони Здоров'я(далі ВОЗ), де всі цитовані нею факти і події можна перевірити.
I. Факти
Факт 1. Поточний вірус A/H1N1 виявляється зовсім не новий, вченим він відомий вже 70 років і його прояви зафіксовані двічі в 20 столітті.
Факт 2. Справжній вірус має незначну смертність. З дня перших зафіксованих випадків зараження вірусом поточної пандемії, а саме, за період 17.04.09 — 15.09.2009 зафіксовано 137 смертельних випадків в Європі. Для порівняння: смертність від щорічного сезонного грипу становить від 40 тис до 220 тис випадків у рік по всьому світі.
II. Аномальні події
1. Компанія Baxter. У лютому 2009 року американський фармацевтичний гігант Baxter, його австрійська штаб-квартира, розсилає у 16 лабораторій чотирьох європейських країн 62 кг субстанції для виробництва вакцини від сезонного грипу. Абсолютно випадковим чином, техніком однієї з лабораторій Чехії, відкривається, що субстанція заражена двома живими вірусами грипу. Один вірус — сезонний звичайний, такий, що має дуже низьку смертність (менше 1%), але дуже високу розповсюджуваність (заражуваність), й інший вірус грипу з дуже низькою розповсюджуваністю, але сильно високою смертністю (близько 60%).
Зрозуміло, що при поміщенні цих двох вірусів разом існує висока вірогідність їх об'єднання, що дасть вірус, який має обидві ключові характеристики: високу розповсюджуваність і смертність. Якби абсолютно випадковим чином не був відкритий факт зараження субстанції, зараз би світ дійсно знаходився в ситуації найнебезпечнішої пандемії. 62 кг субстанції — це тисячі доз вакцини.

Австрійська журналістка Jane Burgermeister, що опублікувала своє розслідування по даному факту, направила публічний позов до ВОЗ, ООН і урядів низки країн, висунувши звинувачення в «біотероризмі і спробі масового вбивства».
Факт зараження субстанції був офіційно підтверджений і самою компанією Baxter. Справа досі знаходиться на розслідуванні у ВОЗ. Офіційних результатів про те, як таке могло трапитися, все ще немає.
Практично неймовірно, говорить доктор медицини, що такою могло відбутися випадково. Подібного роду лабораторії мають максимальний рівень біозахисту — третій рівень. Крім цього, проти того, що це чиста помилка говорить той факт, що живі віруси, які знаходилися в субстанції, не були піддані обов'язковій процедурі радіації. Живий вірус у вакцині — це не новина, але сильний, не послаблений радіацією живий вірус — це навряд чи чиясь забудькуватість. А тут їх було цілих два.
Не зважаючи на те, що Baxter офіційно підтвердив даний факт, а так само, що розслідування досі не завершене, дана компанія — одна з тих, кому довірене створення вакцини від поточного грипу А.
2.Оголошення пандемії . 17 квітня 2009 зафіксовані перші 2 випадки грипу А. Лише 12 днів опісля, 29 квітня, Margaret Chan, генеральний директор ВОЗ, в своєму офіційному зверненні оголосила надзвичайну санітарну ситуацію рівень п'ять. І лише через 1,5 місяця після перших випадків зараження, 11 червня, — ВОЗ офіційно оголосила про шостий рівень надзвичайної санітарної ситуації, про пандемію грипу А.
Як директор ВОЗ могла оголосити пандемію, якщо в поточного грипу смертність значно нижча за щорічний сезонний грип? Відповідь банально проста: напередодні офіційного оголошення пандемії, в травні, ВОЗ помяняла офіційне визначення пандемії, вилучивши з визначення критерій значного рівня смертності. З новим визначенням пандемії щорічні сезонні віруси грипу — це вже пандемія, не згадуючи інші хвороби.
III. Політичні наслідки.
Відомо, що ВОЗ — це світова організація, яка розробляє рекомендації для країн-учасниць. Але в її статуті з 2005 року є пункт, за яким у період пандемії ВОЗ дає не рекомендації, а прямі вказівки, або накази.
Що такого страшного може наказати ВОЗ своїм країнам? Наприклад, обов'язкову вакцинацію. Поки розроблена вакцина — це справа добровільна, але якщо за визначенням пандемія — це серйозна загроза життю популяції, то така міра може бути виправдана.

Багато хто щепиться від сезонного грипу щороку і нічого страшного в цьому не бачать. Тереса пояснює, що є три відмінності нової вакцини від звичних щорічних вакцин.
По-перше, ця вакцина складається з двох доз. Із звичайним щепленням від грипу — виходить вже три дози. Людина отримає три вакцини з трьома живими вірусами різних типів. Поки що ніхто не знає, як відреагує на це людський організм, але вірогідність побічних ефектів, а таку вірогідність мають всі вакцини, збільшується в три рази.
По-друге, через величезну кількість доз, які треба виробити, в цій вакцині використовуються ад'юванти, які ще не були жодного разу випробувані. Ад'ювант — це частина вакцини, яка відповідає за «збудження» імунної системи, щоб спровокувати додатковиий імунітет. Новий ад'ювант — в 10 разів ефективніший раніше відомих. Можливість ураження центральної нервової системи, таких побічні ефекти як параліч і артрит, також зафіксовані в історії.
Третя новина полягає в тому, що фармацевтичні компанії попросили зняти з них усяку відповідальність за можливі негативні побічні ефекти від вакцини, аргументуючи це тим, що робота, яку вони на себе узяли, — екстраординарна за своїми масштабами, вимагає надзусиль: створення ТАКОЇ кількості доз за такий рекордно короткий час ( всього повинно бути вироблено 4,6 мільярда доз).

У США вже підписаний акт, за яким ні фармацевтичні компанії, ні політики залучені в тему, не відповідають за можливі наслідки вакцинації. Таким чином, споживач позбавляється хоч якоїсь гарантії.
Таким чином, маючи все це на увазі, а також те, що серйозна пандемія дійсно існувала б сьогодні, якби випадковим чином не відкрився той випадок із зараженням матеріалу компанії Baxter, Тереса вважає важливим заявити про небезпеку. Небезпека полягає в тому що :
1. Нові вакцини від грипу А заражені2. Нові вакцини від грипу А можуть бути заражені3. Все це на тлі вірогідності застосування закону про обов'язкову вакцинацію
Якщо цей вірус почне давати велику смертність, значущу смертність, це означатиме одне з двох: або вірус мутував (у що важко повірити) або, що це інший вірус, ніж той, від якого направлена вакцина. В обох випадках, ця вакцина вже діятиме. Більш того, безпосередньо сама вакцина може бути засобом зараження новим вірусом.
Основна рекомендація, якою закінчує своє звернення Тереса Форкадес : не щепитися цього року. Багато медиків приєднуються до цих рекомендацій, але, знаходячись в системі, бояться робити заяви відкрито.
***
Підготовка і переклад матеріалу AcademSpain, освіта в Іспанії
Відеозвернення Тереси Форкадес Campanas por la gripe A
Via http://guboss.livejournal.com/51342.html
Джерело: КЦ

Немає коментарів: