вівторок, 20 квітня 2010 р.

СКАНДАЛ. Поляки шоковані. Обама грав в гольф під час похорону президента Качиньського

Барак Хусейнович Обама
Президент США Барак Обама, що не приїхав до Кракова на похорони Леха і Марії Качиньських через проблеми з авіасполученням в Європі, викликані виверженням вулкана, у вільний час відправився грати в гольф. Обама також не відвідав посольство Польщі у Вашингтоні, хоча віце-президент Джо Байден і держсекретар Гіларі Клінтон прийшли туди зробити записи в книзі співчуття.

Представники Білого Дому відзначили, що в президента не було заплановано ніяких офіційних заходів на неділю, і він поїхав грати в гольф на військову авіабазу Ендрюс недалеко від Вашингтона, повідомляє GZT.ru з посиланням на американську газету The Washington Times.

Обама на постаді президента грає в гольф набагато частіше, ніж це робив його попередник Джордж Буш. У 2008 році Буш сказав, що перестав грати в гольф з солідарності з сім'ями солдатів, що гинуть в Іраці. «Я не хочу, щоб мати, чий син нещодавно загинув, побачила верховного головнокомандувача, що грає в гольф.

Я відчуваю, що в мене є борг перед сім'ями — проявляти найбільш можливу солідарність з ними. І я думаю, що гра в гольф під час війни просто посилає невірний сигнал», — сказав він після того, як отримав повідомлення про один з інцидентів з великими жертвами в Іраці, граючи в гольф. «Вони витягнули мене з майданчика для гольфу, і я сказав, що воно того більше не варте», — відзначив тодішній президент.

Відсутність багатьох іноземних лідерів на похоронах подружжя Качиньських шокувала значну частину поляків. «Це частина населення, яка сприймає події емоційніше. Вони вважають, що досить було захотіти дістатися, щоб зуміти це зробити: літаком, гвинтокрилом, машиною, потягом, не важливо», — пояснив французькій газеті L'Express польський журналіст Марек Гладиш.

Багато політиків таки відвідали Краків, незважаючи на погодні умови. Голова Єврокомісії Жозе Мануел Барозу і верховна представниця ЄС у закордонних справах і політиці безпеки Кетрін Ештон ще у п'ятницю ввечері відправилися до Кракова потягом. Наземним транспортом відправилися до Польщі президенти Молдови і Румунії. Літаком ризикнув відправитися до Кракова президент України Віктор Янукович, тоді як колишній президент України Віктор Ющенко з дружиною приїхав автомобілем.

Але свій приїзд до Кракова відмінили голови держав і урядів не тільки віддалених США, Єгипту, Індії, Японії, Південної Кореї, Мексики, Нової Зеландії і Пакистану, але також європейських держав: Франції, Німеччини, Швеції, Фінляндії і Македонії.

Джерело: КЦ

1 коментар:

Ярема Галайда сказав...

Чорномазий Обама знову показав своє чорне, гниле нутро. Чому ж тут дивуватися? Качиньський, як і вся нова Польща цьому виродженцю давно поперек горла стримить. Так само як і абсолютистській Московії і зажертій "Старій Європі".