середу, 1 вересня 2010 р.

Міністерство оборони України в 2010 р. прийняло на озброєння переносний ракетний комплекс “Стугна-П”.

Стугна-П
Міністерство оборони України в 2010 р. прийняло на озброєння переносний ракетний комплекс “Стугна-П”. Про це повідомив журналістам головний конструктор київського конструкторського бюро "Луч" Олег Коростильов на першому всеукраїнському форумі оборонної промисловості, повідомляє газета "Сьогодні". 

"Це сучасний комплекс з великими бронепробивними характеристиками, що дозволяє уражати цілі на дальності до 5 км", - сказав він. "Стугну-П" можна використовувати для боротьби з повітряними цілями, що летять з низькою швидкістю на малих висотах. 

КБ "Луч" очікує, що цього року в державне оборонне замовлення буде включено фінансування виробництва до десяти переносних ракетних комплексів. 

Унікальність "Стугни" полягає в тому, що вона вистрілюється з пускової установки. Постріл ракети призначений для ураження рухомих і нерухомих броньованих цілей, в тому числі і тих, що мають динамічний захист. Протитанкова керована ракета "Стугна" стала надходити до армійських підрозділів з 2006 року. Вперше застосували її артилеристи під час навчань "Артерія" у вересні 2007 року. 

Калібр "Стугни-П" - 130 мм. При дальності стрільби від 100 м до 5 км комплекс наводиться лазерним променем і своїм кумулятивним зарядом може пропалити броню товщиною 800 мм. ПТРК може бути встановлений на будь-якій бронетехніці. 

Конструкторське бюро "Луч" в 2010 р. має намір завершити заводські випробування легкої переносної протитанкової системи "Корсар", додав О. Коростильов. За його словами, в 2011 р. планується провести державні випробування комплексу і прийняти його на озброєння. Проект фінансується спільно з держкомпанією "Укрспецекспорт". Маса "Корсару", включаючи пусковий пристрій, становить 17 кг, маса ракетного контейнера - 12,5 кг, діаметр - 112 мм. 

О. Коростильов відзначив також, що КБ веде розробку нової вертолітної ракети "Бар'єр-В". Маса ракети - 8, 7 кг, довжина - 1,2 м, дальність польоту - 50-1200 м, час польоту на максимальну дальність - 6,5 с. У хвостовій частині ракети знаходиться приймач системи лазерного командного наведення. Тандемна кумулятивна бойова частина діаметром 100 мм може пробивати 500 мм катаної гомогенної броні з реактивною захистом.


Аратта

Немає коментарів: