вівторок, 21 вересня 2010 р.

Москва перекидає до Дагестану війська. Росія готується напасти на Грузію

Як розповіла «Відлунню Петербургу» координатор організації по роботі з військовослужбовцями Світлана Уткіна, строчників там масово відправляють до Дагестану, причину відправки називають абсурдну — прийдешню Олімпіаду в Сочи:

«Звернення з частини 3526 нам почали надходити від батьків військовослужбовців приблизно два тижні тому. Батьки говорили про те, що їхніх синів примушують підписати контракт.

Зараз хлопців відправляють до Північного Дагестану, при цьому командування частини говорить про те, що ці навчання йдуть в рамках підготовки організації забезпечення безпеки для Олімпіади 2014 року.

Ось тут абсолютно нічого не зрозуміло. Тобто Олімпіада-то через 3 роки (Сочи за сотні кілометрів), а хлопці, яким служити залишилося декілька місяців, їдуть туди зараз.

При цьому у хлопців відбирають телефони, сім-карти, зв'язку з ними жодного не буде. Мета цих навчань незрозуміла».

За словами Світлани Уткіної з «Солдатських матерів Петербургу», від'їзд строчників на Кавказ планується наступного тижня.

«На цих вихідних батьків призовників спочатку обрадували: ваші сини їдуть охороняти олімпійські будівництва, а потім приголомшили — до Північного Дагестану. Які спортивні об'єкти зводитимуться в сотнях кілометрах від Сочі, солдатів не попереджають: військова таємниця», пише російська преса.

«Я побувала в частині і стала свідком спілкування заступника командувача внутрішніми військами по ЛЕНВО Геннадія Марченко з батьками військовослужбовців. Мету відрядження він пояснив так: у зв'язку з Олімпіадою в Сочі. Військовослужбовці охоронятимуть об'єкти життєзабезпечення, а всім керує Нургалієв. При цьому із спілкування з військовослужбовцями і батьками стало відомо, що останнім часом батальйон мінометників тренувався щодня», — розповіла журналістам прес-секретар «Солдатських матерів Петербургу» Ксенія Кирилова.

Насправді солдатів перекидають до Дагестану з інших причин, упевнені «солдатські матері». За їх версією готується нова війна з Грузією.

Свою думку петербурзькому «ДП» висловила Ела Полякова, голова «Солдатських матерів Петербургу:

«Сценарій дуже схожий на той, який ми спостерігали перед війною з Чечнею. Такий же обман, такий же шантаж. Солдатів позбавляли права на інформацію, на зв'язок з сім'єю. І така сама ситуація була перед п'ятиденною війною з Грузією. Я дуже боюся, що через Дагестан зараз може готуватися напад на Грузію».

Незгодні з військовим рішенням батьки військовослужбовців за підтримки «Солдатських матерів» провели в понеділок серію одиночних пікетів у Штабу внутрішніх військ по Лен. О.

Нагадаємо, що днями міністр оборони РФ Сердюков заявив, що Росія може захопити Грузію менш ніж за 5 днів.

Заступник голови МЗС Грузії Ніно Каландадзе оцінила заяву міністра оборони Росії як продовження агресивної риторики і назвала цей факт сумним.

По словах Каландадзе, міжнародне співтовариство не втрачає пильності і обов'язково адекватно відреагує на заяви Сердюкова.

«Абсолютно абсурдні і позбавлені підстав розмови про агресію з грузинського боку. Це однозначно агресивна риторика, яка створює загрозу суверенітету нашої країни. Міжнародне співтовариство не втрачає пильності і ми їм систематично надаємо інформацію. Сподіваюся, що за всім цим з їх боку послідує адекватна реакція», — заявила Каландадзе.


КЦ

Немає коментарів: