понеділок, 13 вересня 2010 р.

ГОНТА ПРИЙДЕ - ПОРЯДОК НАВЕДЕ!


Іван Гонта

В Умані між хасидами та українцями сталася бійка із застосуванням холодної зброї.
В Умані між брацлавськими хасидами та місцевими мешканцями стався конфлікт. Двох людей госпіталізовано, депортовано десятьох паломників, повідомляє видання Коммерсант-Украина.
За інформацією газети, бійка сталася в п'ятницю, 10 вересня, о шостій годині вечора.

Як повідомили Коммерсант-Украина у відділі із зв'язків з громадськістю Головного управління (ГУ) МВС в Черкаській області, причиною конфлікту стало зауваження мешканки Умані, яка здавала хасидам свою квартиру на час паломництва, не шуміти. Це обурило хасидів.

"На шум вийшов чоловік з сусідньої квартири і дістав телефон, щоб викликати міліцію. У відповідь на це хасиди почали бити чоловіка, переслідуючи його і на вулиці. За нього заступився випадковий перехожий, за що отримав декілька ножових поранень", - повідомили в ГУ МВС , додавши, що на місці події почав збиратися натовп "агресивно налаштованих паломників".

Заступник начальника ГУ МВС в Черкаській області Іван Корсун на прес-конференції в Умані повідомив, що двоє постраждалих чоловіків було госпіталізовано до Уманської міської лікарні: "У одного з них - струс мозку, гематоми на тілі, удари нижніх кінцівок. Інший отримав декілька легких ножових поранень, його вже виписали з лікарні".

Корсун повідомив, що десятьох хасидів було затримано за опір співробітникам міліції і депортовано, а стосовно трьох паломників, причетних до бійки, прокуратура міста проводить дослідчу перевірку. "За її результатами буде вирішуватися питання про порушення кримінальної справи", - уточнили в ГУ МВС.

Немає коментарів: