четвер, 2 вересня 2010 р.

Американці знайшли спосіб суттєво збільшити заряд акумуляторів

Зелені технології

Американські учені знайшли спосіб, як швидко і надовго зарядити акумулятор. Секрет винаходу у новому конденсаторі.

Американські вчені готують революцію на ринку зарядних пристроїв. Вони обіцяють власникам ноутбуків, телефонів і навіть електромобілів практично моментальну підзарядку батарей.

При цьому термін роботи приладів значно збільшиться. Прорив став можливий завдяки винаходу нового типу конденсаторів.

Учені американського Університету Дрекселя оголосили, що знайшли спосіб, як швидко і надовго зарядити акумулятор. Підключення приладу до розетки займе декілька секунд, при цьому батарея, якої вистачало на день-два, буде заряджена ще як мінімум тиждень, а то й довше.

Заряджати можна не тільки комп'ютери та телефони, зарядка годиться і для електромобілів. Якщо обіцянки вчених здійсняться, електродвигун остаточно переможе бензиновий.

Параметри та технічні деталі цього винаходу - невідомі, але загальну схему все ж розкрито. Справа не в самій батареї, яка так і залишиться літієвою, секрет у новому конденсаторі, який, миттєво заряджаючись, буде зберігати великий запас енергії і поступово підживлювати акумулятор.

Конденсатор є багатоферною вуглецевою структурою, щось схоже на капусту або цибулину - ці сфери і накопичують енергію. Тільки матеріал довелося підбирати непростий - наноалмази.

Передбачається, що поки новий винахід буде невиправдано дорогим і затребуваний обмежено, потім виробники удосконалять технологію виробництва, і запустять його у масовий продаж. 

Немає коментарів: