четвер, 30 вересня 2010 р.

Бердянська прокуратура порушила справу за фактом опору трудящих податковим міліціонерам


Саме такі асоціації викликає у мене відео цього інциденту.
Прокуратура кваліфікувала зіткнення робітників і податківців у Бердянську як опір працівникам податкової міліції.

З відповідною інформацією сьогодні поширила прес-служба Державної податкової адміністрації України, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, розміщеним на офіційному сайті відомства, «Бердянської міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за фактом опору працівникам правоохоронних органів при виконанні ними службових обов’язків та умисного заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень - за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст. 342 та ч.2 ст. 345 КК України».

Нагадаємо, інцидент стався 24 вересня, за версією податківців, «під час проведення слідчих дій у кримінальній справі, порушеній за ст. 212 ч.3 Кримінального кодексу України щодо директора одного з товариств з обмеженою відповідальністю Запорізької області».

Згідно з повідомленням ДПАУ, у результаті цього інциденту постраждали два працівники податкової - «з травматичної зброї були поранені працівники підрозділу фізичного захисту Управління податкової міліції ДПА в Запорізькій області».

За даними представника адміністрації ВАТ «Бердянський райагропромснаб» (перед прохідною якого і стався інцидент - ред) Олени Нікітіної, ситуація була зовсім інша. "Бійці фіззахисту відкрили стрілянину по беззбройних людях. У результаті чого постраждало четверо цивільних осіб, двоє з яких зараз перебувають на стаціонарному лікуванні в міській лікарні. Один з них отримав три кульових поранення. Постріли лунали тільки з  боку податківців, що явно видно на наявному у нас відеозаписі".

Нікітіна також зазначила, що «охорона підприємств не має і ніколи не мала зброї» і «не брала участі в інциденті».


Немає коментарів: