четвер, 2 вересня 2010 р.

ВІДЕО: Лукашенко помстився путіну

Білорусь зробила ще один крок в інформаційній війні з Росією, випустивши в ефір розгромний сюжет  про автопробіг прем'єр-міністра РФ путіна на «Ладі-Калині» по Далекому Сходу.

Розкривши секрети путінського турне і розкритикувавши російську владу, білоруські журналісти прийшли до фундаментального висновку: «До двох відомих російських бід додалася третя, підсумовуюча — дурні на дорозі».

Як епіграф до репортажу, який був показаний у вечірньому випуску новин телеканалу ОНТ, журналісти вибрали кадри із знаменитого радянського кінофільму «Золоте теля» і фразу Остапа Бендера «Ударимо автопробігом по бездоріжжю, нехлюйству і бюрократизму!».

Акцент білоруське ТБ зробило на тому, що автопробіг був добре спланованою піар-акцією, яка насправді не виправдала себе, не поліпшила імідж путіна і лише оголила російські проблеми.

В основу сюжету ліг відеозапис, зроблений читинськими автоаматорами, які знімали кортеж путіна під час проходження по трасі.

«Рекламна акція російського автопрома, дорожних будівельників і самого прем'єр-міністра майже вдалася. Але забули автори операції «Амур», що живуть не за часів Потемкина і його сіл, а в епоху цифрових технологій і інтернету», — мовиться в білоруському репортажі.

Завдяки любительській зйомці з'ясувалося, що в запасі у путіна ще дві однакові машини на випадок, якщо та, за кермом якої він сидить, зламається в дорозі.

Причому клуб місцевих автоаматорів, які виклали в Мережу скандальне відео з путінським кортежем, називається «Диверсією». Це дозволило білоруському телеканалу заявити, що вони виступили як справжні диверсанти і серйозно підставили путіна.

Тим часом, за версією білоруських журналістів, російський автопром не примусив чекати збоїв, і незабаром путіну довелося міняти одну жовту «Ладу» на іншу.

Зведення про наявність однакових запасних автомобілів підтверджували також журналісти з президентського пулу. «Журналісти сумлінно цитували путіна, який нібито обіцяв передати машину, на якій все подолав, в музей «автоваза». Тільки яку з трьох? Безглуздо вийшло», — мовиться в репортажі.

Витрати на автотурне могли перевищити річний бюджет російського міста

Крім того, в репортажі не забули уточнити, що супроводжував путіна цілий кортеж з приблизно 100 автомобілів іноземних марок. А на тлі закадрового голосу чутні репліки місцевих автоаматорів, що стоять на узбіччі: «Все на наші гроші».

У зв'язку з цим білоруське ТБ процитувало також російську газету «Відомості», яка в одній із статей привела думку, що витрати на автопробіг можна порівняти з річним бюджетом невеликого міста в РФ.

Не залишили без уваги журналісти і вічне російське питання про дороги. Тут вони просто процитували путіна, який «сам підтвердив, що тисяча км. асфальту без інфраструктури — путівець, а не федеральна траса».

КЦ 

Немає коментарів: