вівторок, 28 вересня 2010 р.

У Кембриджі почали викладати українську мову


Вчить українську!
Студенти Кембріджського університету отримали можливість вивчати українські мову, історію і літературу, повідомляє радіо "Свобода".

Як розповів професор Кембриджа Саймон Франклін, цей вуз став першим і поки єдиним в Західній Європі, де в учнів з'явилася така можливість.

Українську мову в одному з найпрестижніших університетів світу почали вивчати вже два роки тому, проте тоді це були лише пробні курси. Внести цей предмет у постійну навчальну програму було вирішено тільки після того, як успіх експерименту підтвердився.

Керівник української програми в Кембриджі Рорі Фіннін пояснив, що серед студентів швидко зростає інтерес до України, оскільки це велика європейська країна, про яку у Великобританії майже нічого не відомо.

На кафедрі славістики додали, що студенти можуть вивчати українську мову як другу іноземну, тим більше, що всі учні в обов'язковому порядку вивчають як мінімум дві іноземні мови.

У Кембриджі також розповіли, що нова програма в числі іншого буде орієнтована на те, щоб виховувати "нове покоління аналітиків, політиків, які знають і розуміють Україну, усвідомлюють, що вона не є частиною російської сфери впливу".

Тризуб

Немає коментарів: