середу, 1 вересня 2010 р.

В Україні розроблений блок аеродинамічного керування для авіабомб ФАБ, що підвищує їхню точність.

Український Мілітаризм

В Україні розроблений блок аеродинамічного керування «Адрос» БАУ-01К для фугасних авіаційних бомб, що перетворює їх на високоточну зброю. Про це 31 серпня повідомив журналістам заступник генерального директора київської фірми «Адрон» Андрій Фещенко на першому всеукраїнському форумі оборонної промисловості. За його словами, в даний час завершені макетні випробування. У вересні-жовтні 2010г. планується провести натурні.

Модернізація бомби типа ФАБ-250 та інших проводиться в умовах аеродрому. «Нічого нікуди не треба везти. Блок прикручується на місці, перед польотом у нього вводяться координати цілі», — пояснив А.Фещенко. Пристрій оснащений GPS-приймачем і інерціальною системою наведення. Така зброя може застосовуватися на літаках МІГ-29, Су-25 та інших в умовах поганої видимості. «Адрос» підвищує вірогідність ураження цілі у 1,5–3 рази при зниженні витрати авіабомб у 6–30 разів залежно від типу цілі.

Встановлення блоку на звичайні авіабомби дозволяє досягти ефективності, співставної із спеціальною коригованою авіабомбою типу КАБ-500Л.

А.Фещенко відзначив, що «Адрон» забезпечений перспективними темами для розробок на 2–3 роки. Конструкторське бюро також розробляє план організації власного дослідного виробництва.

Немає коментарів: