середу, 29 вересня 2010 р.

дрейф


ви вже чули про те, як 12 українців звільнились з піратського полону. пробували уявити себе на тому кораблі? у мене вийшло приблизно так:
отже сидимо ми в машинному відділені. хто встиг. але регулярно виходимо на палубу з акціями протесту. та підкидаємо піратам провіанту з власних запасів. пірати розслабились й обладнують палубу для чемпіонату з футболу. напружують їх хіба перевірки стану готовності до заходу.

акції протесту спрямовані здебільшого на зовнішній світ. світ реагує мляво, портова служба продовжує заправляти горючою, але періодично перепитує піратів, чи вони порядні.

пірати запевняють, що їх запросили шляхом чесного волевиявлення. диспетчеру на це нема чого сказати, бо частина пасажирів справді хотіла змінити маршрут.

вони тепер також в машинному відділенні, але потроху почали опритомлювати. бо обіцяли їм круїз на лайнері. а виявилось, що всіх роздягають однаково. власне, тому вони й опинились в одному машинному відділенні з тими, хто пам'ятав піратів з попередніх круїзів.

пірати вигадливі. вони на палубі різноманітні інсталяції влаштовують. один одного називають "міністр", "президент", "депутат". "конституційний суд" організували, якісь комісії з реформ, відправляють делегації на міжнародні антитерористичні конференції. там їх з інтересом слухають. питають, чи зобов'язується делегація дотримуватись прав й свобод команди, чи не змінила раптом курс.

ну що ви! – запевняють пірати. як можна! ну подивіться на нас – ми ж не людожери якісь. взагалі, он і пасажири нас вважають "міністрами", годують регулярно – то які питання? та й всі необхідні інституції у нас є. а зараз ще реформи запровадимо, вибори проведемо – можете спостерігачів надіслати, організаторів чесних виборів профінансувати. та й самі завітайте – палубою прогуляєтесь, ми вам шезлонги, коктейлі та культурну програму замутимо. а самі тим часом закон про мови ухвалимо, щоб нікого в машинному відділенні не дискримінували.

ну тут в машинному відділенні одразу акція протесту проти обмеження мовних прав. пірати в захваті, бо по-перше, є визнанням леґітимності "парламенту" та його "законів" й, по-друге, призвела вона в першу чергу до з'ясування стосунків в самому машинному відділенні.

але не завадила сторонам з підбитими писками продовжувати забезпечувати піратів своїм запасами провіанту та, перебуваючи в машинному відділенні, називати "владою" тих, хто сидить на палубі...

я нічого не пропустив?

Немає коментарів: