суботу, 10 липня 2010 р.

Москва направила проти групи башкирських партизанів «Альфу», бронетехніку і гвинтокрили

кацапстан. путін - мендель - путін
Російські джерела повідомляють, що проти башкирської озброєної групи Москва кинула спецназ ФСБ «Альфа». Задіяні також бронетехніка і гвинтокрили.

Повідомляється, що щонайменше до однієї з озброєних груп входять жителі Аскінського району Башкирії 23-річний Ілипат Шафієв, 28-річний Ірек Гайнуллін і 32-річний Нафіс Шаймухаметов.

Саме ця група за твердженням окупантів, спробувала висадити магістральний газогін Челябінськ-Петровськ.

Передбачається, що вони можуть знаходитися на територіях, які межують з Аскінськім, Бірським, Караїдельським і Мішкинським районами Башкортостану.

Нагадаємо, що у ніч на 4 липня саморобна бомба потужністю п'ять кг в тротиловому еквіваленті була знайдена в Бірському районі Башкортостану на 398 км. траси магістрального газогону високого тиску Челябінськ-Петровськ. Вибуховий пристрій був знешкоджений інженерно-технічним відділенням окупантів з МВС.

Також передбачається, що ця група має відношення до двох інших нападів: розстрілу членів банди ДПС на трасі в Башкортостані і нападі на пост ДПС в Пермському краї.

Окупаційні джерела указують, що напад на пост був добре спланований. Все закінчилося в лічені секунди.

Російські ЗМІ пишуть, що у пошуках озброєної групи задіяні силові окупаційні структури Свердловської області, Башкортостану і Пермського краю.

Російська преса порівнює цю групу з приморськими партизанами, які провели декілька зухвалих операцій проти банд МВС.

ЗМІ Росії пишуть, що «поява такого роду груп не може бути випадковою і можливо, вони піддавалися побиттю і неправомірним діям з боку міліціонерів, тому вирішили вершити самосуд».

Тим часом є і ще одна версія того, що відбувається. За цією версією башкирська озброєна група має відношення до підрозділу моджахедів Башкортостану, які вели бої з окупантами в березні місяці 2010 року в населеному пункті Жовтневий.

Тоді російська окупаційна влада визнала факт дводобових боїв.

Щоб виправдатися перед Москвою за свій провал, провінційні башкирські чекісти списали бої з моджахедами на «міжнародних терористів», перед якими вони за визначенням безсилі.

Проте, якщо вірити все тим же ж чекістам, «міжнародних терористів» очолював, чомусь, формальний «громадянин» Росії, інгуш за національністю:

«Причетна міжнародна злочинна група, до якої входили громадяни іноземної держави. Очолює цю групу інгуш за національністю, відомий як Амір Башкирський.

Цей амір був відповідальним за організацію в Башкирії підпілля і релігійних екстремістських осередків. При обшуках в Жовтневому вилучена велика кількість релігійної літератури екстремістського толку, документів іноземних держав, зокрема чисті бланки паспортів, а також боєприпаси і вибухові пристрої», повідали окупанти з банди ФСБ.

Раніше ті ж башкирські чекісти повідомили прізвища і місце народження 4 моджахедів з 6, які за версією окупантів і вели бої зі спецназом і військами в Жовтневому.

Це Ахметгарєєв Наїль Мулланурович 1985 р.н., житель м. Жовтневий; Плієв Башир Аллаутдінович, 1966 р.н., уродженець Інгушетії; Шайхулов Олег Раїсовіч 1986 р.н., житель м. Жовтневий; Яшин Олександр Сергійович 1983 р.н., уродженець м. Белебей.

Про двох інших моджахедів нічого не повідомлялося. Мабуть, чекісти так і не дізналися, хто вони такі.

Тоді ж деякі ЗМІ вказали, що рейд на Жовтневий зробив численніший загін моджахедів Идель-Уралу, ніж 6 бійців, як раніше стверджували члени банди ФСБ.

«За інформацією декількох жителів міста, що посилаються на бесіди із задіяними в спецоперації міліціонерами, чисельність загону складала 14–16 бійців», передали деякі російські ЗМІ.

Джерело: КЦ

Немає коментарів: