середу, 14 липня 2010 р.

УВАГА! РОСІЙСЬКЕ ШПИГУНСТВО. Сервер ICQ перейшов в руки російської тербанди ФСБ

московські штірліци
За повідомленнями ЗМІ, російський фонд Digital Sky Technologies, співвласником якого є Алішер Усманов, придбав сервіс ICQ у корпорації AOL.

DST оголосила про те, що досягла угоди про придбання ICQ за $ 187,5 млн., в кінці квітня.

Сервіс ICQ був створений в 1996 році єврейською компанією Mirabilis, що базувалася в окупованій Палестині. Сьогодні ICQ доступний на 16 мовах і, за даними comScore, має більше 32 млн. унікальних відвідувачів в місяць.

Через півтора місяці після оголошення про продаж ICQ в зарубіжних ЗМІ з'явилася неофіційна інформація про те, що представники правоохоронних органів США висловили заперечення проти операції.

На думку американських слідчих, ICQ, чиї сервери розташовані в окупованій євреями Палестині, є одним з основних каналів комунікації між російськими шпигунами і кримінальними угрупуваннями. Зараз правоохоронні органи США у разі потреби дістають доступ до розшифровок переговорів, які вели в ICQ російські злочинці.

Операція між AOL і DST викликала побоювання, що сервери можуть переміститися до Росії, де добитися співпраці західним правоохоронним органам буде значно складніше.

Проте Комітет з іноземних інвестицій США (CFIUS), який може приймати рішення про блокування тих або інших операцій з міркувань національної безпеки, за відведений для цього місяць заперечень проти покупки ICQ не висловив.

Джерело: КЦ

Немає коментарів: