четвер, 15 липня 2010 р.

Ярослав Качиньський звинуватив Путіна у вбивстві брата

вбивство Качинського москвою
Брат-близнюк убитого міжнародною терористичною організацією ФСБ Росії Президента Польщі Лєха Качинського Ярослав засвідчив, що відповідальними за Смоленську трагедію є російська і польська влада, які організували президентський візит.

Про це Ярослав Качиньській заявив в інтерв'ю польському виданню Gazeta Polska, в якому вперше після авіакатастрофи 10 квітня розповідає про тодішні події.

«Хочу особливо підкреслити, що організатором цього виїзду був уряд. Президент летів в Катинь урядовим літаком, а не президентським — тому що такого не було, і немає», — сказав він.

Ярослав Качиньський сказав, що російські і польські чиновники намагалися не допустити візиту Лєха Качиньського до Росії на 70-і роковини Катиньської різанини у 1940 році, коли російська тербанда НКВД, попередниця нинішньої ФСБ, в кривавій бійні убила більше 22 000 представників польської еліти, точно так, як і 10 квітня 2010 року російська тербанда ФСБ убила 96 представників польської еліти.

«.После телефонної розмови Путіна і Туска представники його уряду почали безпосередньо заявляти, що в Катинь ніхто президента не запрошує, і його виїзд на 70-і роковини цього злочину не є необхідністю, а є незрозумілою примхою», — сказав він.

Ярослав Качиньський, який очолює найпопулярнішу в Польщі опозиційну партію «Право і справедливість», сказав, що під час свого перебування в Смоленську в день трагедії не прийняв співчутів від голів як російського, так і польського урядів.
«Для мене роль Туска і Путина була в цьому випадку незрозуміла. Вони обидва не віднеслися до візиту Лєха Качинського з необхідною пошаною і старанністю», — сказав він.

Я. Качиньский також заявив, що Туск, який очолює правлячу з кінця 2007 року в Польщі партію «Цивільна платформа», «змагався» з ним, хто швидше прибуде на місце Смоленської трагедії, а представники російської влади затримували автомобіль Качиньського, поки першим не проїхав глава польського уряду.

Окрім цього, за свідченням Ярослава Качиньського, міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський відразу після катастрофи в розмові з ним поклав всю провину за трагедію на пілотів літака.

Я.Качиньский заявив, що зробить все для того, щоб з'ясувати справжні причини катастрофи і притягти до відповідальності причетних до неї осіб.

«Визначення політично відповідальних осіб за Смоленську катастрофу не вимагає слідства», — додав він.

Ярослав Качиньський раніше звинуватив Москву в затягуванні розслідування авіакатастрофи під Смоленськом, кажучи, що розслідування причин авіакатастрофи під Смоленськом, в якій загинув його брат Лєх, «втрачає обороти» з вини російської сторони.

Джерело: КЦ

Немає коментарів: