пʼятницю, 30 липня 2010 р.

У Московії пекло вилазить на гору: Вороніж в кільці вогню. У Москві почалися пожежі. В Ніжегородській області згоріло село

У Московії пекло вилазить на гору
Безперервні природні пожежі загрожують Вороніжу: вогонь, що раніше вирував на околицях, перемістився в межу міста. В четвер у Вороніжі палають декілька крупних лісових пожеж, місто оповило сірою пеленою.


Раніше режим надзвичайної ситуації був введений на території Вороніжської області. Рятувальники евакуювали дітей з розташованих поряд з лісами, що горять, дитячих таборів, а також пацієнтів лікарень і відпочиваючих з турбаз, перекриті автодороги, передає РІА «Новини».


До теперішнього часу завершена евакуація людей з лікарні номер 8, повідомляє Інформаційно-аналітичне управління міськадміністрації. «Всі пацієнти переміщені в інші лікарні Вороніжа», — повідомила журналістам представниця прес-служби регіонального управління МНС. Всього з лікарні евакуйовано 900 осіб. Останнього пацієнта вивозили, вже коли горіли дерева на території самої лікарні, повідомляють «Вісті».


Тим часом навколо іншої лікарні — «Електроніка», в Залізничному районі Вороніжа, — проводиться обпилювання дерев. За даними на 15:30, загрози життю пацієнтів лікарні немає, рішення про евакуацію не ухвалювалося.


Лісові пожежі підступили до ліній електропередачі напругою 35 кВ і порушили їхню роботу, повідомляє прес-служба філіалу ВАТ «МРСК Центру» — «Вороніженерго». В результаті без світла опинилася частина жителів Рамонського району, а також населених пунктів Отрожки, Машмет і Семилук, мовиться в повідомленні. На місці спалахів зараз працюють бригади «Вороніженерго». Відразу після гасіння вогню енергетики починають відновлення електромережевого устаткування.


Що стосується вогнищ спалаху, то, за інформацією Управленія ГО і НС міста, в четвер до 15 годин у Вороніжі їх було відмічено декілька — в мікрорайоні Масловка, на Кожевенному кордоні, вулиці Землячки, в лісі у лікарні «Електроніка».


Як повідомляють «Вісті», спочатку була лише пара вогнищ спалаху в приміських лісах, але шквалистий вітер розігнав полум'я.


Зокрема, раніше повідомлялося про дві крупні пожежі — на Кожевенному кордоні і в мікрорайоні Масловка на півдні Вороніжа. У Масловці згоріло більше 30 приватних житлових будинків. У мікрорайоні відключили електроенергію, води, відповідно, теж немає. Дозаправка пожежних машин проходить із спецпотяга. Людей досі пір виводять на вулиці з мінімальним набором речей.


Через пожежу в районі Кожевенного кордону згоріли три бази відпочинку. «Вогнем знищено три турбази: «Маяк», «Колос» і «Зелений вогник», — повідомили в прес-службі ГУ МНС Росії по Вороніжській області газеті «Комсомольська правда». 1210 відпочиваючих евакуювали на інший берег Усманки. А потім посадили в автобуси і на електропотяг.


Тим часом в селі Сомове проживає 13,5 тис. осіб (4 500 будинків), на Кожевенному кордоні — 30 осіб, 10 будинків.


За даними радіостанції «Відлуння Москви», під Вороніжем через лісову пожежу з двох турбаз евакуйовано більше 800 осіб.


Проводиться евакуація відпочиваючих з бази відпочинку «Кировець», розташованій в селищі Сомове Лівобережного району Вороніжа. На турбазу направлено п'ять автобусів для евакуації відпочиваючих, передає communa.ru.


У селі Ольховатка Верхнемамонського району через пожежі, які охопили вороніжські ліси, вигоріли вщент 40 житлових будинків.


«Швидкому розповсюдженню вогню сприяла висока температура повітря і сильний поривчастий вітер», — повідомили журналістам в прес-службі ГУ МНС Росії по Вороніжській області. Загиблих і постраждалих немає, відзначили рятувальники.


Тим часом верхова пожежа загрожує і Північному району Вороніжа. Там горять ліси в небезпечній близькості від житлових будинків.


За інформацією телеглядачів ДТРК «Вороніж», горять ще декілька автомобілів на парковці пляжу Багратіоні.


Всім вороніжцям лікарі рекомендують закрити щільніше вікна, щоб дим і сморід не потрапили в квартири, і без необхідності не виходити на вулицю.


Зараз діє три вогнища лісових пожеж. У Залізничному районі — села Борове і Сомове, Кожевенний кордон, в Комінтернівському — вулиця Антонова-Овсієнка і в Лівобережному село Масловка.


На окружній дорозі сильне задимлення і велике скупчення пожежних машин. Саме тому траса для цивільного транспорту перекрита, передає voronezh.rfn.ru, — потік направлений в центр міста.


Раніше повідомлялося, що через лісові пожежі під Вороніжем перекрита траса «Дон» (з 492-го по 509-й кілометр), а також автодорога Вороніж — Нововороніж, передавало РІА «Новини» з посиланням на представника прес-служби управління ГИБДД по Вороніжській області Тетяну Сушкову.


За її словами, водії, що їхали транзитом по трасі «Дон», могли об'їхати закриту ділянку по автодорозі Вороніж — Луганськ або через Вороніж. Жителям міста у зв'язку з трафіком, що збільшився, рекомендується не користуватися особистим автотранспортом без необхідності.


Тим часом перша природна пожежа виникла на заході Москви. Спалах відбувся в районі Крилатських пагорбів біля велодороги і становить 700 квадратних метрів. Це низова пожежа, що розповсюджується по траві.


«Очевидці повідомили в міліцію, що незадовго до виникнення вогню в лісопарковій зоні велодороги була подмічена група підлітків. В даний час декілька нарядів міліції ведуть розшук молодих людей, оскільки не виключено, що вони могли підпалити траву», — повідомляє «Інтерфакс».


Джерело додало, що в даний час існує загроза розповсюдження вогню на території природного заповідника в Крилатському.


Ближче до вечора цю пожежу вдалося згасити, проте стало відомо ще про одну: спалах трави відбувся також на 300 погонних метрах на Ходинському поле на північному заході Москви. На місці працюють пожежники.


Як передає LifeNews, ця пожежа загрожує виставці авіаційної техніки на Ходинському полі. За словами очевидців, полум'я вже в трьох метрах від експонатів літаків.

Тим часом понад 340 будинків згоріли в четвер в селі Верхня Верея Виксунського району Ніжегородської області, майже 600 жителів евакуйовано, повідомив РІА Новини співробітник прес-служби регіонального МНС.

«О 19.38 мск згоріло село Верхня Верея; 580 жителів евакуйовано до міста Викса. Вони розміщені в школах № 4 і 8», — сказав співбесідник агентства.

Джерело: КЦ 

Немає коментарів: