пʼятницю, 16 липня 2010 р.

Московські попи зазіхають ще й на на Софію Київську

РПЦ - ФСБ
Митрополит т. зв. «Української православної церкви» Московського патріархату Володимир Сабодан звернувся до Януковича з проханням дозволити богослужіння в Софії Київській.

«Усе, що належить УПЦ Московського патріархату, практично є власністю Москви. Тепер вони вирішили привласнити собі ще й Софію Київську. Якщо їм передадуть цю національну пам'ятку, у церковному житті буде велике заворушення», — прокоментував ГазетаУа цю ситуацію доктор богословських наук і філософії Дмитро Степовик.

Він порівняв такі вимоги з рейдерськими атаками.

«Київський патріархат свого часу звертався ще до Віктора Ющенка з проханням дозволити богослужіння по неділях у трапезній Андріївського собору. І хоча колишній президент був прихильний до нас, але відмовив, пославшись на те, що це частина музейного комплексу. А ці тепер будуть перти рейдерськими атаками, щоб одержати собор. І я не виключаю, що таке може статися», — зазначив він.

Степовик вважає, що влада не пустила УПЦ КП до процесу відбудови Десятинної церкви.

«2004 року Київський патріархат поставив хрест на місці колишньої Десятинної церкви. Був розроблений проект її відбудови. Але тодішні можновладці сказали, що треба провести археологічні дослідження. Виділили кошти на огорожу, а археологів досі там ніхто не бачив. Це було зроблено з метою пустити туди Московський патріархат. Там з'явився якийсь архімандрит, який утворює монастир, поставив капличку. Тобто іде виривання з рук українського православного люду його храмів», — додав доктор.

До слова, храми Київської Русі передавалися Московській церкві ще за президента Леоніда Кучми.

«Це два храми в Чернігові, по одному в Овручі й Володимиру-Волинському. Інші храми просто захоплювалися, навіть ті, що споруджував Мазепа, хоча вони його й ненавидять. Тепер московський патріарх Кирило Гундяєв домігся, щоб вулицю Мазепи в Києві перейменували на Лаврську», — пояснив Степовик.

Він сподівається на розумні дії з боку влади в цьому питанні. «Сподіваюсь, що влада знайде розумний вихід, і Софія Київська не буде передана Москві. Досить того, що вони вже розпоряджаються, як своїм, майном Києво-Печерської лаври. Але все буде повернуто, нічого вони з України не вивезуть», — резюмував Степовик.
Джерело: КЦ

Довідка Б.О.: т. зв. "русская православная церковь" є однією з найбільших у світі шпигунських мереж тоталітарно-сектанського спрямування, створеної у вересні 1943р. "конкордатом" особисто Й.Джугашвілі (Сталіним) в складі НКВД-МГБ-КГБ-ФСБ-СВР

Немає коментарів: