четвер, 22 липня 2010 р.

Латвійські канали зобов'язали виходити в ефір державною мовою



21 липня, президент Латвії Валдіс Затлерс підписав законопроект Про електронні ЗМІ, який обмежує (і правильно - Майдан-Інформ) право теле- і радіоканалів на мовлення недержавною мовою.

Як повідомила прес-служба глави держави, законом передбачено, що всі національні і регіональні телеканали повинні забезпечити мовлення латиською мовою не менше 65% ефірного часу.

Зазначимо, що спочатку пропонувалося ввести таке зобов’язання лише для національних телеканалів. Проте після того, як Сейм затвердив поправки до закону у такому вигляді, Валдіс Затлерс відмовився ставити під документом свій підпис.

Законопроект повернули на доопрацювання з вимогою ввести обмеження і по відношенню до регіональних телеканалів. Депутати погодилися з пропозиціями президента і включили до закону як національні, так і регіональні канали.

Тим часом, на рішення парламенту відреагували у Кремлі. Після прийняття першого варіанту поправок і реакції на це Затлерса офіційний представник МЗС РФ Андрій Нестеренко заявив, що Рига продовжує політику дискримінації російськомовного населення і обмеження свободи слова в цілому.

Джерело: Майдан

Немає коментарів: