четвер, 15 липня 2010 р.

Єгор Чечеринда: Вікторе Андрійовичу! Краще мовчіть!

Єгор Чечеринда
У нинішній українській владі є люди, причетні до вбивства Вадима Гетьмана. Про це в інтерв'ю телеканалу "Інтер" заявив Віктор Ющенко. "Поки люди, причетні до вбивств, ще призначають фігури в судові чи виконавчі структури, питання "де ж той убивця?" є риторичним", - сказав "на камеру" Віктор Андрійович.
12-го липня 2010-го Вадиму Петровичу Гетьману, екс-голові НБУ та УМВБ виповнилося б 75 років. 22-го квітня 1998-го він був застрелений у ліфті власного будинку на Печерську. Замовників злочину досі не знайдено...
Синдром месіанства третього українського президента не закінчується навіть через півроку після того, як Віктор Ющенко залишив головний кабінет на Банковій. Залишив, зробивши усе можливе і навіть неможливе для перемоги свого головного "ворога" Віктора Януковича.
Ющенко завжди давав "маленьким" українцям зрозуміти, що знає дещо більше, ніж вони. Бо він - "обраний", бо він - "помазаник". Навіть своє президентство ця людина швидше сприймала не як наслідок громадянського волевиявлення на Майдані, а саме як Господній перст.
Але шлях "помазаника" до великої влади був більше схожим на вчинки Іуди, аніж на хрестову дорогу Ісуса.
Після того, як у вересні 2000-го зник мій товариш та колега Георгій Гонгадзе, через що небайдужі українці у січні 2001-го піднялися на першу велику антивладну акцію "Україна без Кучми", Віктор Ющенко не довго роздумуючи підписав разом з Леонідом Кучмою та Іваном Плющем спільного відкритого листа, де обізвав усіх тих, хто вийшов з протестами на вулицю, "фашистами". Так йому було вигідно.
Втім через 4 роки це не завадило "месії" закликати цих самих "фашистів" вийти на Майдан заради його майбутнього президентства. Не завадило захоплено таврувати останніми словами головного підписанта того самого "антифашистського" листа Леоніда Кучму. Того самого Кучму, якого сам Віктор Ющенко лише за пару років до Майдану називав своїм "батьком".
Виступаючи з засніженої сцени "месія" запевняв усіх, що обов'язково відшукає замовників вбивства Гонгадзе лише за кілька перших місяців свого майбутнього (він у цьому вже не сумнівався, бо відчував "перст") президентства. Так само разом з гаслом "Бандитам - тюрми" лунали обіцянки покарати і замовників вбивства іншого "хрещеного" батька Ющенка Вадима Гетьмана, політичного "побратима" В'ячеслава Чорновола, інших невинно замордованих "кучмістським режимом"...
Але вже через півроку перебування на Банковій "борець з Кучмою та бандитами" укладає з цими ж людьми меморандуми про співпрацю, а ще через рік - призначає головного "бандита" прем'єр-міністром.
Ще через рік - нагороджує орденами головного "підрахуя", головного "федераста", інших "пісуарів". Нагороджує навіть того, хто був головним фальсифікатором справи Георгія Гонгадзе зразка 2000-го-2001-го років. Михайло Потебенько, людина, до якої Георгій безрезультатно звертався по допомогу лише за пару тижнів до свого зникнення, отримала від "месії" орден Ярослава Мудрого.
Той, хто з трибуни Верховної Ради називав плівки Мельниченка "хвальшивкою", отримав чергову нагороду від чергового Гаранта...
За п'ять років свого президентства Віктор Ющенко так і не виконав власної обіцянки знайти та покарати замовників вбивства Георгія... Невідома і подальша доля головного звинуваченого Олексія Пукача, який вже цілий рік (!) "гризе шконку" слідчих ізоляторів столиці. Півроку при Ющенкові, півроку - при Януковичі... Тим часом тіло Георгія (чи, може, і не його тіло?) досі знаходиться у холодильнику столичного моргу на Оранжерейній...
У вересні 2004-го "месія" зі спотвореним обличчям звинуватив владу у тому, що та скоїла замах на його життя. Але "нас не отруїти і не переїхати камазами", - казав тоді Ющенко. Всі, хто замовив та організував цей замах, будуть покарані, - обіцяв з передвиборчих трибун різних українських міст Ющенко.
"Я знаю, що за люди це зробили, і де вони зараз знаходяться", - заявляв "месія" вже сидячи у президентському кріслі. Але за 5 років перебування у ньому "замовників та виконавців" так і не було знайдено та покарано. А справа "про діоксин" перетворилася на безкінечний політично-мильний сценарій для дешевого мексиканського телесеріалу.
Так само, як і справа "про КамАЗи" та вбивство В'ячеслава Чорновола. Ексгумували навіть тіло його водія Євгена Павлова. Але "сил та натхнення" Віктора Ющенка для того, аби поставити крапку у цій темній справі, знову забракло...
Нині "месія" вкотре заявляє, що знає чергових замовників чергового злочину. Але вкотре не може їх назвати...
Шановний Вікторе Андрійовичу! Ви були президентом Моєї країни рівно 5 років! Я голосував за Вас в усіх трьох турах! Я стояв на Майдані і носив помаранчеву стрічку. Ви мали повну і цілковиту владу у Моїй країні!
Ви пропонували та призначали генеральних прокурорів, міністрів МВС, голів СБУ, суддів та спеціальних слідчих! Але протягом усього цього часу Ви так і не змогли знайти замовників вбивства Георгія Гонгадзе, Вадима Гетьмана, В'ячеслава Чорновола! Навіть замовників власного "отруєння"! Не змогли чи не захотіли? І хіба маєте Ви моральне право після усього вище згаданого знову звинувачувати в усіх злочинах абстрактну "владу", частиною якої завжди були самі?
Ніколи не любив комуністів, але у даному випадку цілком поділяю думку Петра Симоненка про те, що Вас, шановний Вікторе Андрійовичу, Генеральна прокуратура давно вже має притягнути до кримінальної відповідальності. За статтею 396 Кримінального кодексу України - "Приховування злочину". За це, Вікторе Андрійовичу, Вам "світить" позбавлення волі до 3-х років...
Щоправда від усього цього у Вас є пост-президентський імунітет. У такому разі, думаю, краще мовчати, аніж говорити...
Єгор Чечеринда, журналіст

Немає коментарів: